13:05 05.02.2018

У "Батьківщині" здивовані інформацією І.Луценко щодо кандидатур до ЦВК

2 хв читати
У "Батьківщині" здивовані інформацією І.Луценко щодо кандидатур до ЦВК

Інформація представника президента України у Верховній Раді Ірини Луценко про те, що в поданні глави держави на членів Центральної виборчої комісії враховано пропозицію фракції "Батьківщина", викликала подив у заступника голови цієї фракції Сергія Соболєва.

"Я з подивом зараз почув від представника президента, що, виявляється, нашу кандидатуру внесено. А рівно дві години тому на спільній прес-конференції голови Верховної Ради та прем'єра було підтверджено, що немає подання на кандидатуру від фракції "Батьківщина", - сказав С.Соболєв журналістам у понеділок у Києві.

При цьому він зазначив, що в Центральній виборчій комісії має бути забезпечено пропорційне представництво парламентських фракцій.

Як повідомлялося, 24 січня 2018 року на офіційному сайті глави української держави було оприлюднено список 14 кандидатів у члени ЦВК, які П.Порошенко вніс до Верховної Ради з проектом відповідної постанови. За даними громадянської мережі "Опора" та інших джерел, 6 з 14 кандидатів запропонувала парламентська фракція "БПП "Солідарність", 5 – фракція "Народний фронт" і по одному – фракції "Самопоміч", Радикальної партії та групи "Відродження".

Ю.Тимошенко висловила обурення відсутністю кандидата від "Батьківщини" в члени ЦВК у списку, заявивши, що президент цим порушив закон про ЦВК. Вона зазначила, що "Батьківщина" вносила президентові свою кандидатуру, не назвавши прізвище кандидата.

І.Луценко в понеділок повідомила, що в підготовленому президентом України поданні на призначення членів ЦВК враховано пропозицію фракції "Батьківщина": "Президент України вніс до парламенту оновлене подання про призначення нових членів Центральної виборчої комісії. На сьогодні президент подав 14 кандидатур, зокрема й кандидатуру від фракції "Батьківщина",... подану ще 7 листопада 2017 року".

Згідно з Конституцією України, Верховна Рада призначає і звільняє членів ЦВК за поданням президента, термін повноважень - 7 років. У 12 з 15 членів ЦВК термін повноважень закінчився 1 червня 2014 року, ще в одного члена ЦВК - у лютому 2017 року, але вони продовжують виконувати свої обов'язки. Двох членів ЦВК було призначено у квітні 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА