08:44 06.02.2018

У конгресі схвалили публікацію досьє демократів щодо "російської справи"

2 хв читати
У конгресі схвалили публікацію досьє демократів щодо "російської справи"

Комітет конгресу США з розвідки одноголосно проголосував за публікацію доповіді демократів зі спростуванням звинувачень республіканців у зловживаннях ФБР і Мін'юсту під час розслідування "російської справи", заявив заступник голови комітету Адам Шиф. Про це повідомляє Reuters.

Шиф додав, що документ уже відправлений на узгодження в Білий дім, а адміністрації президента США Дональда Трампа буде "дуже складно" заблокувати його. Згідно із законодавством, рішення про оприлюднення документа глава держави повинен прийняти протягом п'яти днів.

Про вимогу Демократичної партії опублікувати спростування, складене у відповідь на документ республіканців про зловживання в ФБР і Мін'юсті при розслідуванні втручання Росії в вибори президента США, стало відомо 5 лютого. Як заявив сенатор-демократ від штату Нью-Йорк, член комітету з розвідки Чарльз Шумер, для "справедливості" після публікації досьє республіканців повинна бути також опублікована і службова записка демократів. Після цього, на його думку, мають бути вислухані обидві сторони спору.

Справа стосується секретного досьє про "зв'язки" Трампа з Кремлем, розслідування яких проводить Мін'юст США. 31 січня в Білому домі заявили, що почали розгляд цього документа, а 2 лютого, за згодою комітету з розвідки конгресу, він був оприлюднений. Основним його положенням є те, що досьє колишнього співробітника MI6 Крістофера Стіла, яке стало приводом для ФБР почати слідчі дії проти Трампа, і опубліковане виданням BuzzFeed в січні 2017 року, виявилося неперевіреним. У досьє йшлося про наявність у Москви компромату на Трампа. Пізніше Washington Post оприлюднила дані, що досьє було підготовлено компанією Fusion GPS, яка і найняла Стіла, на замовлення головного суперника Трампа в президентських перегонах 2016 року Гілларі Клінтон і Демократичної партії. Трамп неодноразово називав досьє на нього фальшивкою і прикладом "тотального політичного полювання на відьом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА