11:44 12.02.2018

"Народний фронт" спростовує участь у боротьбі за посади в НБУ

2 хв читати
"Народний фронт" спростовує участь у боротьбі за посади в НБУ

"Народний фронт" (НФ) спростовує інформацію, поширену в деяких ЗМІ, про участь в обговоренні кадрових питань у Нацбанку України, заявив голова фракції "НФ" у Верховній Раді Максим Бурбак.

"Якщо б "Народний фронт" претендував на посади в керівництві НБУ, то Арсеній Яценюк був би головою Нацбанку", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

М.Бурбак нагадав, що голові "НФ", екс-прем'єру А.Яценюку пропонували очолити НБУ, але той відмовився від цієї посади й публічно про це заявив.

"Позиція "Народного фронту" незмінна: головою НБУ має бути фахова, політично самостійна, незаангажована і незалежна ні від президента, ні від уряду, ні від парламенту людина", - наголосив голова фракції.

За його словами, фракція "НФ" жодного разу не обговорювала питання про керівництво Нацбанку і не зустрічалася з претендентом на главу центробанку Яковом Смолієм, чию кандидатуру вніс до парламенту президент Петро Порошенко.

"Категорично спростовуємо чергові чутки про участь "Народного фронту" в якихось домовленостях щодо посадовців в НБУ", - підсумував М.Бурбак.

В експертному співтоваристві кілька місяців з'являлися чутки, що "НФ" начебто ставить умовою своєї підтримки внесеної президентом кандидатури на посаду глави НБУ відставку двох нинішніх членів правління Нацбанку - Катерини Рожкової та Олега Чурія.

Наприкінці минулого тижня ресурс "Фінансовий клуб" оприлюднив матеріал, в якому стверджував, що "НФ" начебто пропонує на їхнє місце членів Ради Нацбанку Василя Фурмана та Олену Щербакову.

Як повідомлялося, 5 лютого спікер парламенту Андрій Парубій висловив думку, що Я.Смолію для результативного голосування необхідно зустрітися з усіма фракціями й отримати схвалення профільного комітету. Останній уже ухвалив позитивне рішення, а зустрічі з іншими фракціями очікуються до кінця лютого, коли це питання намічене до голосування в сесійній залі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА