19:17 16.02.2018

Клімкін: Працюємо над тим, щоб зустріч в "нормандському форматі" глав МЗС відбулася в суботу

2 хв читати
Клімкін: Працюємо над тим, щоб зустріч в "нормандському форматі" глав МЗС відбулася в суботу

Зустріч міністрів закордонних справ в "нормандському форматі" може відбутися в суботу в Мюнхені, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Ситуація така, що німецька делегація, швидше за все, не встигає прилетіти сьогодні. Можливо вона буде після 20.00. Зараз говоримо про те, щоб організувати цю зустріч завтра, коли тут буде міністр закордонних справ Німеччини пан Габріель. Якщо не вдасться, будемо проводити її найближчим часом", - сказав П.Клімкін журналістам в Мюнхені в п'ятницю.

Глава МЗС України підкреслив, що цю зустріч важливо провести. "Це питання безпеки, а зараз ми спостерігаємо свідому ескалацію, коли відбувається все більше обстрілів із забороненого озброєння. Друге питання - яким чином ми організуємо далі доступ гуманітарних організацій і звільнення наших ув'язнених. І третє питання - ми хочемо говорити і в "нормандському форматі" про миротворчу операцію", - пояснив він.

"Зараз вже фактично говоримо безпосередньо з Росією, є трек США - Росія, де Курт Волкер (спецпредставник США з питань України - ІФ) дуже активно працює і з яким завтра з ранку буду зустрічатися. І нам потрібно активізувати тиск в "нормандському форматі", - вказав глава МЗС.

У свою чергу, джерело в російській делегації заявило "Інтерфаксу" в п'ятницю ввечері, що Москва готова до проведення зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" на полях Мюнхенської конференції з безпеки в суботу, якщо буде досягнута домовленість про її проведення.

"Російська делегація готова до проведення зустрічі на рівні глав МЗС у нормандському форматі, якщо всім вдасться домовитися про час", - сказав співрозмовник агентства.

До складу "нормандської четвірки" щодо врегулювання ситуації на Донбасі входять Росія, Україна, Франція, Німеччина.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА