16:53 28.02.2018

Порошенко: Президент не має відпусток і не може передавати свої повноваження, а приватну поїздку на Мальдіви було оплачено за свій рахунок

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко наголосив, що глава держави не має відпусток і не може нікому делегувати свої повноваження, а його приватну поїздку в січні на Мальдіви він оплатив зі свого рахунку в українському банку.

"Відповідно до Конституції президент не має права нікому передавати свої обов'язки. Тому 24 години на добу майже чотири роки я перебуваю на зв'язку, виконуючи функції президента, функції Верховного головнокомандувача, і на початку січня я ці обов'язки нікому не передоручав. Президент України не має відпусток, оскільки, відповідно до Конституції, він не може доручити виконання своїх обов'язків нікому", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві.

П.Порошенко зазначив, що державний кордон на початку січня він перетинав за своїм прізвищем і за своїм паспортом, з відповідною реєстрацією у прикордонників.

"Звісно, я тоді не знав, але доручив своїй службі безпеки перевірити це й отримав підтвердження. Мій переліт було оформлено відповідно до вимог чинного законодавства. Якщо у вас немає доступу до бази даних прикордонників, то, вибачте, це персональні дані, і ви не можете мати до них доступ. Але якщо будь-який компетентний орган захоче перевірити прикордонників, то він своєчасно знайде всю необхідну інформацію", - зазначив він.

Президент також запевнив, що оплачував і переліт літаком, і проживання в готелі на Мальдівах зі свого рахунку в українському банку, і це буде відображено в декларації, яку він подасть у найближчі тижні.

"Наголошую, що на це не було витрачено жодної копійки з державного бюджету, а всі кошти було задекларовано і з них було заплачено податки. Про це відразу після повернення прес-служба проінформувала громадськість", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА