14:17 05.03.2018

Кива заявляє, що Соцпартія виступає за членство України в НАТО і ЄС

2 хв читати
Кива заявляє, що Соцпартія виступає за членство України в НАТО і ЄС

Соціалістична партія України вважає європейську та євроатлантичну інтеграцію одним із пріоритетів зовнішньої політики країни. Про це в ефірі 112 каналу заявив лідер СПУ Ілля Кива.

«Нова програма партії містить положення про інтеграцію України до ЄС і НАТО. Це програма оновленої Соцпартії. Ми більше не ностальгуємо по СРСР — ми Соціалістична партія України!», — сказав Кива.

На думку політика, курс на євроінтеграцію допомагає Україні позбавлятися від корупції.

«Європа — це сьогодні порятунок для нашої країни. В прямому сенсі. Євросоюз контролює нашу владу, наших чиновників. НАБУ, НАЗК — створені в рамках програми, запропонованої нам Євросоюзом. Антикорупційний суд створюється також на вимогу ЄС. Так, нас примушують боротися з корупцією. Але це йде на благо. Якщо ми зможемо знищити корупцію, навчимося ефективно контролювати владу — країна тільки виграє», — підкреслив політик.

Раніше, після візиту в Болгарію, Кива заявив про намір СПУ відновити членство у Соцінтерні, з якого партію формально виключили за несплату членських внесків. Але справжньою причиною стала підтримка Олександром Морозом інтриг Партії регіонів, яка боялася конкуренції на міжнародній арені.

«Ми піднімаємо партію не тільки всередині країни, а й на міжнародному рівні. Ми тверді в своєму намірі повернутися до Соцінтерну. Так, нам треба буде пройти ряд процедур, виконати ще багато формальностей, але ми це обов'язково зробимо», — зазначив він.

Нагадаємо, що до того, як СПУ очолив Ілля Кива, програма партії не містила пункту про євроінтеграцію країни. На противагу йому СПУ проголошувала намір «побудувати Європу в Україні».

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА