20:47 06.03.2018

Кандидата в президенти РФ Собчак можуть пустити в Крим лише після низки перевірок

2 хв читати
Кандидата в президенти РФ Собчак можуть пустити в Крим лише після низки перевірок

Кандидат в президенти РФ від партії "Громадянська ініціатива" Ксенія Собчак може приїхати в анексований Крим з боку материкової України після перевірок у відповідних органах, пише "Крим.Реаліі" у вівторок з посиланням на першого заступника міністра інформаційної політики України Еміне Джеппарова.

"Вона, як громадянка Росії, відповідно, як іноземний громадянин, має право в'їзду на територію Криму через материкову Україну. Для цього є постанова, яка регламентує перетин адмінкордону для іноземних громадян. Такі документи подаються в міграційну службу, яка має право розглядати такі документи до 5 діб, перш ніж видати відповідний пропуск ", - сказала Е.Джеппарова в коментарі виданню.

При цьому перший заступник міністра зазначила, що якщо в результаті перевірки виявиться, що К.Собчак відвідувала Крим через закриті пункти пропуску, "їй можуть заборонити в'їзд навіть на територію материкової України".

У свою чергу, прес-секретар Державної міграційної служби України Сергій Гунько в коментарі виданню сказав, що не має права коментувати інформацію про намір К.Собчак відвідати Крим, оскільки "це конфіденційна інформація і персональні дані людини".

Раніше у вівторок К.Собчак повідомила, що направила лист у посольство України в РФ з проханням дозволити їй в'їзд до Криму через територію України.

При цьому вона стверджувала, що не буде, як кандидат в президенти, проводити передвиборну агітацію в анексованому Криму, відзначаючи, що, анексувавши Крим, РФ порушила міжнародні зобов'язання. На думку К.Собчак, Києву і Москві необхідно провести спільний референдум щодо статусу анексованого Криму.

Вибори президента РФ заплановані на 18 березня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА