17:01 08.03.2018

Глава СММ ОБСЄ виступає за ширше залучення жінок до процесів ухвалення рішень щодо миру та безпеки

2 хв читати

Глава Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан закликає до ширшого долучення жінок до форумів високого рівня щодо ухвалення рішень, які стосуються миру та безпеки, повідомляється на офіційному сайті ОБСЄ.

Говорячи про Міжнародний жіночий день, він заявив, що існує чітка необхідність інтеграції гендерної проблематики і долучення більшої кількості жінок в процеси ухвалення рішень. "Від моніторингу та звітності СММ ОБСЄ на місцях на сході України до кабінетів влади необхідно визнати і заохочувати участь і розширення прав і можливостей жінок", - сказав Е.Апакан.

"Це і правильне, і оптимальне, що потрібно робити, оскільки безпека і стабільність будуть скомпрометовані доти, доки перспективи і ресурси більше половини населення будуть недостатньо використаними", - підкреслив він.

Е.Апакан зазначив, що в багатьох конфліктах жінки зіграли важливу роль у подоланні розриву між протиборчими сторонами, хоча їхні зусилля рідко визнавали інші.

Він наголосив на висновках моніторингу СММ ОБСЄ по всій Україні, під час якого встановили високий рівень участі жінок і їхню роль у сприянні діалогу, наданні гуманітарної допомоги та наданні допомоги переміщеним особам в місцевих громадах. "Їхня участь в питаннях, пов'язаних з внутрішньо переміщеними особами, зокрема, була примітною не тільки з точки зору вирішення конкретних проблем, а й забезпечення моста між переміщеними і громадами, що їх приймали", - сказав глава СММ ОБСЄ.

"Таке мостобудування має заохочуватися і виражатися в більш широких зусиллях з відновлення миру", - резюмував Е.Апакан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА