12:15 18.03.2018

Саакашвілі знову заявляє про готовність приїхати в Україну і постати перед судом

2 хв читати
Саакашвілі знову заявляє про готовність приїхати в Україну і постати перед судом

Лідер партії "Рух нових сил", екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі знову запевняє про свою готовність приїхати в Україну і постати перед судом, щоб довести неспроможність звинувачень проти нього з боку українських правоохоронних органів.

"Я підкоряюся українським законам, навіть якщо виконавці цих законів – цілковиті шарлатани... Я приїду в Україну в будь-який момент. Я вимагаю, щоб справу поновили... Я вимагаю бути судимим в українському суді... Я абсолютно впевнений у своїй правоті", – сказав М.Саакашвілі в ефірі телеканалу NewsOne в неділю.

Як повідомлялося, в травні 2015 року президент України Петро Порошенко підписав указ про надання громадянства України для М.Саакашвілі. У липні 2017 року президент України своїм указом позбавив М.Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США. У вересні 2017 року політик перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прихильників, які фактично прорвали кордон.

3 січня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив М.Саакашвілі в позові до управління ДМС у Київській області через відмову в наданні йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту. 5 лютого Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив це рішення, але 6 лютого захист М.Саакашвілі подав касацію на рішення КААС до Касаційного адміністративного суду.

12 лютого М.Саакашвілі затримали у Києві та повернули в Польщу за процедурою реадмісії.

У березні захист М.Саакашвілі звернувся в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) зі скаргою, в якій просить визнати незаконними дії органів державної влади України щодо політика в частині порушення прав людини. У поданій скарзі адвокати відзначають жорстоке поводження з М.Саакашвілі під час його незаконного затримання і видворення з території України і протиправні дії П.Порошенка під час позбавлення М.Саакашвілі громадянства України.

Захист екс-президента Грузії також оскаржить факти незаконного затримання його кілька разів з грудня 2017 року без відповідних на те правових підстав.

16 березня Касаційний адміністративний суд Верховного суду України відмовив адвокатам М.Саакашвілі в забезпеченні участі П.Порошенка в процесі з розгляду скарги на указ про позбавлення М. Саакашвілі громадянства України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА