12:35 19.03.2018

ВР повинна ухвалити закон про порядок набуття членства України в НАТО

2 хв читати
ВР повинна ухвалити закон про порядок набуття членства України в НАТО

Фракція "Народний фронт" у Верховній Раді виступає за ухвалення парламентом закону, який визначить порядок отримання членства України в НАТО.

"Нещодавно ми отримали позитивний сигнал від НАТО. Тепер український парламент повинен ухвалити закон про порядок набуття членства України в НАТО, де буде чітко виписано план заходів для нашого руху до Північноатлантичного Альянсу", - сказав голова фракції Максим Бурбак на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок.

Крім того, "Народний фронт" закликає партнерів України в НАТО, а також українську сторону затвердити план дій для надання Україні членства в Альянсі.

Глава фракції зазначив, що не можна відкладати ухвалення президентського законопроекту про національну безпеку України. На думку політика, законодавчу ініціативу необхідно доопрацювати, а також провести консультації щодо законопроекту із союзниками. "Він має бути системним і наближати нас до НАТО", - додав М.Бурбак.

Як повідомлялося, НАТО визнало статус країни-аспіранта для України. "Наразі чотири країни-партнери заявили про свої прагнення членства в НАТО: Боснія і Герцеговина, Грузія, колишня югославська республіка Македонія і Україна", - сказано в повідомленні на сайті НАТО.

Статус "країна-аспірант" означає, що країни, які задекларували інтерес до приєднання до Альянсу, спочатку отримують запрошення приєднатися до інтенсифікованого діалогу з НАТО щодо необхідних для цього реформ.

Президент України Петро Порошенко привітав рішення НАТО про надання Україні статусу країни-аспіранта і назвав наступною метою Києва отримання плану дій щодо членства (ПДЧ) в Альянсі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА