14:56 17.04.2018

Тема звіту Кабміну в Раді відображає протистояння Порошенка та Гройсмана, вважають у "Батьківщині"

3 хв читати
Тема звіту Кабміну в Раді відображає протистояння Порошенка та Гройсмана, вважають у "Батьківщині"

 Тема звіту Кабінету Міністрів України у Верховній Раді є відображенням "гри м'язами" і протистояння між президентом Петром Порошенком і прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, вважає заступник глави парламентської фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Це не є питанням домовленості між президентом і урядом. Це фактично йде "гра м'язами". Президент намагався втягнути уряд до звіту через депутатів своєї ж фракції", - сказав він журналістам у вівторок у Києві.

С.Соболєв звернув увагу на те, що прем'єр-міністра делегувала на посаду фракція "Блок Петра Порошенка", за списками якої він балотувався до парламенту.

"А це була відповідь прем'єр-міністра президенту, коли фактично на два місяці відкладено звіт", - додав політик.

Тим часом він нагадав, що фракція "Батьківщина" не голосувала за призначення уряду на чолі з прем'єром В.Гройсманом і не має наміру брати участь у нинішньому протистоянні.

"На жаль, ця війна закінчиться одним - спробою президента провести за мажоритарною системою позачергові вибори в парламенті", - вважає народний депутат.

Він висловив думку, що проголосувати в сесійній залі парламенту за звіт уряду можливість є, але в цьому немає необхідності.

Водночас С.Соболєв зазначив, що проект постанови про недовіру уряду може бути зареєстровано у будь-який час, незалежно від звіту.

Як повідомлялося, звіт про виконання державного бюджету на 2017 рік Кабінет Міністрів затвердив 28 березня 2018 року.

Голова парламенту Андрій Парубій повідомив, що звіт роботи уряду в 2017 році перебуває на розгляді комітету Ради з питань економічної політики, його буде винесенодо зали після його рішення.

Профільний комітет Верховної Ради переніс розгляд звіту Кабміну за 2017 рік з 18 квітня на 20 червня.

Водночас 14 квітня народний депутат від "БПП" Ігор Кононенко в ефірі одного з телеканалів заявив про запланований на наступний тиждень звіт уряду в парламенті. "Наскільки мені відомо – заплановано на наступному тижні звіт уряду. Мабуть, у депутатів будуть якісь запитання. Парламент має право ухвалювати ті чи інші рішення. Але спочатку потрібно дочекатися звіту", - сказав І.Кононенко.

Також депутат зазначив, що в уряді досі немає міністра охорони здоров'я. "Наша фракція вважає, що в уряді має бути міністр охорони здоров'я, а не в.о. міністра! Минуло майже шість місяців, як ми проголосували в парламенті за медичну реформу, яка поетапно реалізується. Тому в цей величний для України час уряд має бути з міністром охорони здоров'я. Прем'єр-міністр має внести до парламенту кандидатуру, а депутати - визначатися", - зазначив нардеп.

І.Кононенко вважає, що "відповідальним за те, що обов'язки міністра охорони здоров'я виконує в.о. міністра при тому, що в Кабміні є такі посади і не заповнюються вакансії, є особисто прем'єр-міністр (України - ІФ)".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА