21:08 19.04.2018

Нардепи від "Опоблоку" направили своє звернення до Вселенського патріарха

2 хв читати
Нардепи від "Опоблоку" направили своє звернення до Вселенського патріарха

Народні депутати від фракції партії "Опозиційний блок" направили звернення до Вселенського патріарха Варфоломія I, в якому пишуть, що ініціатива української влади щодо створення єдиної помісної церкви є спробою вирішити політичні завдання напередодні президентських виборів в Україні.

"Ми з обуренням сприйняли спробу з боку нинішньої влади і президента України в черговий раз втрутитися в справи церкви, узурпувати право церкви і православної громади на вирішення своєї долі. Остання ініціатива влади щодо створення єдиної помісної церкви напередодні президентських виборів - це не турбота про церкву, а спроба вирішити свої політичні завдання і політичне втручання в життя мільйонів православних християн в Україні, підштовхування до нової суспільної напруженості", - йдеться у зверненні, повідомляє в четвер увечері прес-служба партії "Опозиційний блок".

На думку депутатів даної парламентської фракції, в умовах збройного конфлікту на Донбасі подібні дії лише підсилюють розломи в українському суспільстві і навіть створюють загрозу збільшення протистояння.

"Звертаємося до Вас, Ваша Всесвятість, з проханням про молитви і благословення народу України, відновлення його духовної і соціальної єдності, припинення братовбивчого конфлікту, і благої миротворчої місії Канонічної Української Православної Церкви. Віримо в те, що Ваша молитва і мудре слово зміцнять усіх нас, збережуть канонічний устрій і допоможуть нам уникнути нових розколів і непорозумінь у суспільстві", - йдеться в зверненні.

Як повідомлялося, 17 квітня 2018 року президент П.Порошенко повідомив про свій намір звернутися до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія з закликом видати томос щодо єдиної помісної Православної церкви в Україні, і закликав Верховну Раду в найкоротші терміни підтримати його ініціативу.

За його словами, якщо буде відповідне рішення Верховної Ради, звернення президента і звернення церковних ієрархів, цей заклик буде переданий Вселенському патріарху. "Для того, щоб це було найближчим часом на Соборі в Синоді розглянуто, і прийнято відповідне рішення. Сподіваємося, що це рішення може бути прийнято до (святкування - ІФ) 1030-річчя хрещення України-Русі", - висловив надію П.Порошенко.

19 квітня народні депутати України 268 голосами підтримали звернення президента України до Вселенського патріарха Варфоломія щодо надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні. По фракціях голоси народних депутатів розподілилися таким чином: "Блок Петра Порошенко" - 99, "Народний фронт" - 73, "Самопоміч" - 19, фракція Радикальної партії Олега Ляшка - 16, "Батьківщина" - 15, група "Воля народу" - 11. Фракція "Опозиційний блок" не дала жодного голосу "за", більшість її членів проголосували проти цієї постанови. З депутатської групи "Відродження" за ініціативу проголосував один народний депутат.

Увечері того ж дня голова парламенту Андрій Парубій повідомив, що підписав прийняту постанову. Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА