07:05 23.04.2018

"Сімка" в Торонто повинна підтвердити жорстку лінію щодо Росії

2 хв читати
"Сімка" в Торонто повинна підтвердити жорстку лінію щодо Росії

Підсумкова заява наради глав МЗС G7 в Торонто буде витримана в жорстких тонах щодо зовнішньої політики Росії, зокрема, з питань Сирії і України, повідомляють ЗМІ з посиланнями на власні поінформовані джерела.

У той же час, йдеться в повідомленнях, міністри відзначать необхідність залишити відкритими двері для можливого співробітництва з РФ з низки важливих міжнародних проблем.

"Тон заяви буде жорстким у зв'язку з тими діями, які Росія вже вчинила. У той же час, у ній має бути зрозуміло, що двері (для співпраці - ІФ) відкриті. Якщо ви (росіяни - ІФ) хочете, щоб до вас ставилися як до великої держави, то працюйте разом з нами", - заявив один з джерел.

Глава МЗС Німеччини Хайко Маас, зокрема, закликав Росію надати допомогу у врегулюванні сирійської кризи.

"Ми знаємо, що сирійський конфлікт не можна вирішити без російської участі. Але натомість потрібні конструктивні пропозиції", - сказав він журналістам.

Джерела повідомляють, що на нараді не планується обговорювати питання нових санкцій проти Росії, проте ця тема може виникати в процесі двосторонніх зустрічей.

МЗС Канади напередодні міністерської зустрічі зазначило у своєму повідомленні в твіттері: "Міністр Христя Фріланд та глави МЗС "сімки"підтвердили свою повагу міжнародного порядку, заснованого на правилах, включаючи територіальний суверенітет. Санкції, накладені на Росію у зв'язку з її неприйнятними діями щодо України, продовжуватимуть діяти".

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який буде запрошений на деякі засідання в ході роботи наради, в інтерв'ю канадським ЗМІ декларував, що "спільна боротьба з Україною дасть демократичній спільноті більше розуміння зусиль Росії з дестабілізації західного світу".

Після неформальної зустрічі міністрів "сімки", влаштованої главою канадського МЗС Х.Фріланд, П.Клімкін заявив, що глави МЗС "сімки" на переговорах в Торонто сприймають Україну як невід'ємну частину вільного світу.

"Дякую Христі Фріланд та всім міністрам ЗС країн G7 за дружню бесіду. Обговорили окуповані Крим і Донбас. Україну сприймають як невід'ємну частину вільного світу, загального демократичного простору. Наші партнери з G7 атаку на Україну бачать як атаку на цей вільний, демократичний світ", - написав він у своєму твіттері в неділю ввечері.

Окрім Росії на зустрічі планується обговорити зусилля з денуклеаризації Корейського півострова, ситуацію в Сирії і в близькосхідному регіоні, а також палестино-ізраїльський конфлікт.

Також міністри мають намір порушити такі теми, як протидія тероризму, в тому числі в кіберпросторі, і нерозповсюдження зброї масового ураження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА