11:10 23.04.2018

Бюро ПАРЄ відмовило в проведенні термінових дебатів на тему Солсбері, незаконних виборів у Криму тощо

2 хв читати
Бюро ПАРЄ відмовило в проведенні термінових дебатів на тему Солсбері, незаконних виборів у Криму тощо

 Бюро ПАРЄ відмовило в проведенні термінових дебатів на запит Великої Британії, України та інших щодо інциденту з отруєнням екс-співробітника Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері, проведених Росією незаконних виборів в анексованому Криму тощо, повідомляє голова постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Володимир Ар’єв (фракція "БПП").

"Бюро ПАРЄ голосами лівих і соціалістів відмовило у проведенні термінових дебатів на запит Великої Британії, України та інших на тему Солсбері, незаконних виборів у Криму і т. п. Це все на фоні корупційного скандалу в ПАРЄ з фактами хабарництва і неприхованого лобізму, оприлюдненими вчора. Вочевидь, навіть цей скандал не завадив деяким колегам відмовитися від дивно сталої проросійської позиції і повернутися до принципів, які покладені в основу Ради Європи", - написав В.Ар’єв на своїй сторінці в соцмережі Facebook у подільник уранці.

Як повідомлялося, 20 квітня член української делегації в ПАРЄ, заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко заявляв, що сесія ПАРЄ, яка стартує наступного тижня, буде надзвичайно напруженою з огляду на те, що на ній буде порушено низку питань, які так чи так стосуються дій і проектів Російської Федерації.

"Насправді дуже важлива сесія, розглядатимуться питання: незаконних виборів у Криму, російської агресії, "Північного потоку-2", який намагається РФ збудувати і використовувати, як зброю. Ми проводитимемо окремий захід по "Північному потоку - 2", вже ініціювали збір підписів за проведення дебатів щодо дій РФ в Криму, в Сирії і так далі... Це буде дуже напружена і важлива сесія", - наводить слова О.Гончаренко прес-служба партії "БПП" у п'ятницю.

Український парламентар також відзначив важливість продовження Європейським Союзом санкцій проти РФ.

"ПАРЄ вже не може додати щось до санкцій, тому що в Асамблеї вони накладені в повному обсязі. І головне завдання, щоб вони не були зняті", - сказав О.Гончаренко, зазначивши, що на цій сесії так питання не стоїть.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА