11:54 26.04.2018

Участь міжнародних компаній в управлінні ГТС України підвищить її конкурентоспроможність - посол Німеччини

2 хв читати
Участь міжнародних компаній в управлінні ГТС України підвищить її конкурентоспроможність - посол Німеччини

Участь міжнародних компаній в управлінні газотранспортною системою (ГТС) України може підвищити її конкурентоспроможність, заявив посол Німеччини в Україні Ернст Райхель.

"Ми віримо, що участь та інвестиції міжнародних компаній могли б відіграти велику й позитивну роль у підвищенні конкурентоспроможності ГТС. Ми вступаємо в фазу, де ймовірність більшої конкуренції за українську ГТС зростає, тому газотранспортна система України потребує ініціативи, щоб зробити її більш життєздатною і рентабельною", - сказав він у спільному інтерв'ю з послом Франції Ізабель Дюмон агентству "Інтерфакс-Україна".

Е.Райхель додав, що Європейська комісія внесе свої пропозиції щодо залучення міжнародних компаній до управління українською ГТС.

У свою чергу І.Дюмон зазначила, що обов'язковими умовами для значних інвестицій з боку європейських компаній в ГТС України є зрозумілі та прозорі умови роботи та сприятливий бізнес-клімат.

"Усе можливо. Визначальним для них (європейських компаній - ІФ) в ухваленні рішення буде довіра до українських інституцій, умов бізнес-клімату, прозорість і зрозумілість пропозицій щодо приватизації. Враховуватиметься безліч показників", - сказала вона.

Як повідомлялося з посиланням на Кабінет Міністрів України, Єврокомісія візьме участь у розробці умов конкурсу із залучення міжнародного партнера для ПАТ "Магістральні газопроводи України" ("МГУ").

На сьогодні інтерес до участі в управлінні ГТС України проявили 10 компаній: Eustream (Словаччина), Snam (Італія), Gazunie (Голландія), GRTgaz (Франція), GAZsystem (Польща), Desfa (Греція), Reganosa (Іспанія), Verbunddnelz Gaz AG (Німеччина), Fluxys (Бельгія), Transgaz (Румунія).

Пропускна спроможність ГТС України на вході становить 288 млрд куб. м, на виході - 178,5 млрд куб. м, зокрема до країн Європи 142,5 млрд куб. м, Молдови - 3,5 млрд куб. м.

Фото: Copyright by German Embassy

Повний текст ексклюзивного інтерв'ю послів Німеччини та Франції Е.Райхеля та І.Дюмон буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА