14:37 16.05.2018

Клімкін у Раді Європи порушить питання українських політв'язнів, зокрема й Сенцова

2 хв читати
Клімкін у Раді Європи порушить питання українських політв'язнів, зокрема й Сенцова

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін порушить питання українських політв'язнів на засіданні комітету міністрів Ради Європи 17-18 травня у Данії, повідомив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

"17-18 травня у Данії відбудеться міністерське засідання Ради Європи. Захист прав і звільнення наших заручників у Росії та на окупованих територіях Криму і Донбасу буде однією із головних тем під час зустрічей Павла Клімкіна на цьому заході", - написав Д.Кулеба на своїй сторінці у Facebook в середу.

Поспред України, коментуючи рішення українського політв'язня Олега Сенцова, який 14 травня оголосив голодування, зазначив: "Акт не відчаю, а сили".

"Рада Європи та інші міжнародні гравці можуть і мають зробити більше. Ми невтомно наполягатимемо на цьому доти, доки всі наші політв'язні не повернуться додому", - додав Д.Кулеба.

Раніше цього дня інтернет-видання "Громадське" з посиланням на двоюрідну сестру О.Сенцова, Наталію Каплан, повідомило, що незаконно засуджений в РФ О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримуються у РФ та анексованому Криму.

"Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом, перебуваючи у колонії м Лабітнангі, оголосив безстрокове голодування з 14 травня 2018 року. Єдиною умовою її припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ. Разом і до кінця! Слава Україні", - написав О.Сенцов у листі, скан-копію якого опубліковано виданням.

За даними видання, О.Сенцов повідомив адвокату, що готувався до цього кроку два місяці, відмовляючись від передач та фізично налаштовуючи організм.

Президент України Петро Порошенко після оголошення голодування О.Сенцовим закликав міжнародне співтовариство продовжувати тиск на Москву для якнайшвидшого звільнення незаконно утримуваних українців.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ режисера звинуватили в створенні на території Криму терористичного співтовариства.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (РФ), більш відомої як "Білий ведмідь".

Україна, світове співтовариство неодноразово закликала РФ звільнити незаконно засудженого О.Сенцова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА