19:53 17.05.2018

ВР закликала ОБСЄ дати оцінку голосуванню в Криму на виборах президента РФ

2 хв читати
ВР закликала ОБСЄ дати оцінку голосуванню в Криму на виборах президента РФ

Верховна Рада України закликає ОБСЄ дати оцінку голосуванню в окупованому Криму на виборах президента Російської Федерації в фінальному звіті Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний проект постанови (№8365) зі зверненням до діючого головування в ОБСЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ і парламентам держав-учасниць ОБСЄ щодо спостереження за виборами президента в РФ підтримали 228 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Постанова прийнята з техніко-юридичними правками профільного комітету.

Авторами звернення виступили голова Верховної Ради Андрій Парубій, його перший заступник Ірина Геращенко, а також група інших народних депутатів.

Звернення обумовлено з тим, що міжнародна місія БДІПЛ ОБСЄ задекларувала намір оприлюднити остаточний звіт по спостереженню за виборами президента РФ, які змагання проводилися 18 березня 2018 року.

Постановою Верховна Рада закликає в остаточному звіті міжнародної місії зі спостереження за виборами надати оцінку фактам незаконної організації виборчого процесу та голосування на території тимчасово окупованих Криму і Севастополя, а також дати оцінку їх впливу на результати голосування загалом по Росії.

Українські парламент також закликає чинне головування в ОБСЄ і БДІПЛ ОБСЄ забезпечити відповідність залишкового звіту основам об'єктивності, незалежності, неупередженості міжнародного спостереження за виборами, не допустивши тим самим дискредитації відповідних міжнародних стандартів.

Крім того, БДІПЛ ОБСЄ закликає розробити стандарти оцінки та реагування у зв'язку з викликами і загрозами міжнародним стандартам в сфері демократичних виборів.

Згідно зі зверненням, попередні висновки міжнародної місії зі спостереження за виборами президента РФ не відображають факти проведення виборів на окупованій частині України, використання сфальсифікованих списків виборців, в які було включено 1 млн громадян України, а також в зв'язку з цим істотне спотворення результатів голосування загалом по Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА