16:27 18.05.2018

Окупанти змінюють демографічну ситуацію в окупованому Криму, витісняючи звідти кримських татар та етнічних українців

2 хв читати
Окупанти змінюють демографічну ситуацію в окупованому Криму, витісняючи звідти кримських татар та етнічних українців

Світ не визнав виборів президента Російської Федерації в окупованому Криму, а покарання за незаконні дії проти суверенітету, територіальної цілісності України – лише питання часу, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Завдяки солідарності з кримськими татарами світ не визнав виборчого фарсу... ні "Велика сімка" G7 – ІФ), ні Сполучені Штати, ні Європейський Союз, ні багато інших країн. Санкції, зокрема і українські, на сьогодні введено в дію проти деяких осіб, відповідальних за незаконне проведення голосування. Покарання за будь-які незаконні дії проти суверенітету і територіальної цілісності України є неминучим, як Страшний суд. Це очевидно. Єдине, чого нам не дано знати – час і строки, але я впевнений, що агресор понесе відповідальність, і за будівництво Керченського мосту і за інше", – заявив П.Порошенко на мітингу-реквіємі, присвяченому пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу і Дню боротьби за права кримськотатарського народу в п'ятницю в Києві.

Президент України зазначив, що бойкот кримськими татарами нелегітимних виборів президента Росії в тимчасово окупованому Криму став приводом для розгортання нового витка репресій.

"Клуб шанувальників Сталіна, який нині верховодить за Кремлівською стіною, відновив політику переселення кримських татар. "Русский мир" в Криму носить яскраво забарвлений ксенофобський антикримськотатарський характер. Тисячі наших співвітчизників – кримських татар та етнічних українців – через безпосередню загрозу їхньому життю змушені залишити рідні домівки", – сказав президент України.

За його словами, окупанти, порушуючи міжнародне право, змінюють демографічну ситуацію на окупованій території, витісняючи кримських татар та етнічних українців, наповнюють півострів мігрантами з російської глибинки.

"Право кримських татар вільно жити на своїй рідній землі обов'язково буде відновлено. Переконаний у неминучості торжества історичної справедливості", – сказав президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА