13:31 22.05.2018

Рада може розпочати розгляд у другому читанні законопроекту про Антикорупційний суд у середу

2 хв читати
Рада може розпочати розгляд у другому читанні законопроекту про Антикорупційний суд у середу

Рада може розпочати розгляд у другому читанні законопроекту про Антикорупційний суд у середу - нардеп БПП

Київ. 22 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Верховна Рада України може розпочати розгляд у другому читанні законопроекту про Вищий антикорупційний суд у середу, 23 травня, а до голосування - у четвер, 24 травня, прогнозують у фракції "Блок Петра Порошенка".

"Ми чекаємо, коли будуть напрацьовані варіанти (норм, узгоджених з МВФ - ІФ). Крайній термін - завтра, ранок. Завтра о 9 ранку, скоріше за все, воно (засідання профільного комітету - ІФ) відбудеться", - сказав народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка", член профільного комітету з питань правової політики і правосуддя Сергій Алексєєв журналістам у вівторок у Києві.

Він зазначив, що потрібне остаточне рішення комітету щодо законопроекту для того, щоб Верховна Рада розпочала його розгляд у другому читанні.

Тим часом нардеп висловив припущення, що засідання профільного комітету може відбутися і у вівторок, якщо окремі дискусійні положення законопроекту будуть узгоджені з МВФ раніше.

"Якщо ми завтра зайдемо в цей законопроект - там майже 2 тис. правок ...Ми можемо на четвер вийти на результативне голосування вже наприкінці дня", - додав він.

У свою чергу перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", чи розпочне Рада розгляд цього законопроекту у вівторок, 22 травня, зазначила, що голова Верховної Ради Андрій Парубій продовжує консультації щодо узгодження окремих положень цього проекту закону, а пленарне засідання парламенту проведуть його заступники.

"Я не знаю на цю хвилину відповіді, заходимо ми сьогодні у розгляд питання щодо антикорупційного суду, чи в четвер. Але це точно стартує цього тижня", - сказала І.Геращенко.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради у вівторок народні депутати розглядають законопроекти в сфері аграрної політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА