13:31 22.05.2018

Рада може розпочати розгляд у другому читанні законопроекту про Антикорупційний суд у середу

2 хв читати
Рада може розпочати розгляд у другому читанні законопроекту про Антикорупційний суд у середу

Рада може розпочати розгляд у другому читанні законопроекту про Антикорупційний суд у середу - нардеп БПП

Київ. 22 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Верховна Рада України може розпочати розгляд у другому читанні законопроекту про Вищий антикорупційний суд у середу, 23 травня, а до голосування - у четвер, 24 травня, прогнозують у фракції "Блок Петра Порошенка".

"Ми чекаємо, коли будуть напрацьовані варіанти (норм, узгоджених з МВФ - ІФ). Крайній термін - завтра, ранок. Завтра о 9 ранку, скоріше за все, воно (засідання профільного комітету - ІФ) відбудеться", - сказав народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка", член профільного комітету з питань правової політики і правосуддя Сергій Алексєєв журналістам у вівторок у Києві.

Він зазначив, що потрібне остаточне рішення комітету щодо законопроекту для того, щоб Верховна Рада розпочала його розгляд у другому читанні.

Тим часом нардеп висловив припущення, що засідання профільного комітету може відбутися і у вівторок, якщо окремі дискусійні положення законопроекту будуть узгоджені з МВФ раніше.

"Якщо ми завтра зайдемо в цей законопроект - там майже 2 тис. правок ...Ми можемо на четвер вийти на результативне голосування вже наприкінці дня", - додав він.

У свою чергу перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", чи розпочне Рада розгляд цього законопроекту у вівторок, 22 травня, зазначила, що голова Верховної Ради Андрій Парубій продовжує консультації щодо узгодження окремих положень цього проекту закону, а пленарне засідання парламенту проведуть його заступники.

"Я не знаю на цю хвилину відповіді, заходимо ми сьогодні у розгляд питання щодо антикорупційного суду, чи в четвер. Але це точно стартує цього тижня", - сказала І.Геращенко.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради у вівторок народні депутати розглядають законопроекти в сфері аграрної політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА