14:44 22.05.2018

Естонія підтримує Київ у питанні введення миротворців ООН на території окупованого Донбасу - Порошенко

1 хв читати
Естонія підтримує Київ у питанні введення миротворців ООН на території окупованого Донбасу - Порошенко

Естонія підтримує Україну в питанні введення миротворчої місії ООН на всю територію окупованого Донбасу, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Я дуже вдячний президенту Естонії за повну підтримку ... української сторони. І ми маємо зробити все можливе, щоб узгоджений проект резолюції, який передбачатиме мандат на всю окуповану територію (Донбасу - ІФ) миротворчих сил ООН, зокрема й неконтрольовану ділянку україно-російського кордону, як дуже важливу умову компонента безпеки для початку реалізації політичних процесів", - заявив П.Порошенко під час спільної прес-конференції з президентом Естонії Керсті Кальюлайд (Kersti Kaljulaid) у вівторок у Києві.

Глава Української держави також відзначив внесок Естонії в роботу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Сході України.

"Тверда і принципова позиція, об'єктивна інформація, яка йде від спостерігачів Спеціальної моніторингової місії, дає всьому світу можливість мати об'єктивну інформацію для того, щоб чітко і принципово визначити відповідальність російської сторони за грубе порушення Мінських угод, зокрема компонента безпеки, за порушення режиму припинення вогню і режиму відведення військ, і перешкоджання початку політичного процесу", - зазначив П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА