10:11 06.06.2018

ФРН, Франція, Британія і ЄС закликали США утриматися від вторинних санкцій за контрактами з Іраном

1 хв читати

Міністри фінансів і закордонних справ ФРН, Франції, Британії та ЄС у листі на ім'я глави американського Мінфіну Стівена Мнучіна і держсекретаря Майка Помпео висловили побоювання, що відновлення "вторинних" санкцій США проти Тегерана може підірвати їхні зусилля із налагодження торговельно-економічних зв'язків з Іраном.

"У нинішній ситуації вторинні санкції можуть перешкодити продовженню ЄС процесу відчутного полегшення санкцій щодо Ірану", - цитує Washington Post послання глав Мінфінів і МЗС Франції, Німеччини та Великобританії, а також Євросоюзу.

Як повідомлялося, про плани відновлення режиму санкції щодо Ірану заявляв президент Дональд Трамп, який має намір вивести США з угоди щодо іранської ядерної програми. Під "вторинні" санкції США у цьому випадку підпадуть також іноземні компанії, які ведуть бізнес з іранськими партнерами.

У листі також зазначається, що санкції США можуть позначитися на безпеці європейських держав.

"Як союзники, ми розраховуємо, що США утримається від дій, які йдуть урозріз із інтересами європейської безпеки", - зазначили міністри.

Водночас, як пише видання, міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер зазначив, що у нього немає жодних свідчень того, що лист приведе до бажаного результату.

"Пан Мнучін просив нас передати наші прохання, що ми і зробили. Ми сподіваємося, що США оберуть розумний підхід, що надасть можливість європейським компаніям продовжувати законний бізнес", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА