10:07 07.06.2018

Порошенко закликав фракцію БПП підтримати закон про Антикорупційний суд і поправки до закону про дипслужбу

2 хв читати
Порошенко закликав фракцію БПП підтримати закон про Антикорупційний суд і поправки до закону про дипслужбу

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з народними депутатами парламентської фракції партії "Блок Петра Порошенка" закликав парламентаріїв підтримати закон про Антикорупційний суд, повідомляє перший заступник голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

За її словами, закон потрібен передусім Україні, а не лише її партнерам. "Закон має відповідати передусім Конституції України, тому що Україна - суверенна держава, і також враховувати позиції і рекомендації Венеціанської комісії", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook в четвер.

За її словами, президент нагадав, що, згідно з регламентом, зміг подати законопроект після того, як парламент "з сотої спроби таки відкликав законопроект про Антикорупційний суд опозиціонерів, який отримав нищівний висновок Венеціанської комісії, але опозиціонери блокували відкликання цього закону". "І ми втратили час, багато місяців і тижнів. Сьогодні маємо всі проголосувати "за", - наголосила парламентарій.

Також П.Порошенко, за словами першого віце-спікера Ради, зазначає, що у нас не лише Антикорупційний суд, але і всі суди і вся судова система мать працювати так, щоб повернути довіру суспільства до судової системи.

Глава держави також просить підтримати його поправки до закону про дипломатичну службу, "якого очікують сотні українських дипломатів", повідомила І.Геращенко.

У свою чергу, народний депутат Олексій Гончаренко (фракція БПП), відповідаючи на запитання журналістів про те, що на засідання їхньої фракції прийшов лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, зазначив, що, очевидно, А.Яценюк зайшов після засідання фракції "Народний фронт", щоб переговорити з президентом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА