19:03 07.06.2018

МВФ проаналізує закон про Антикорупційний суд на предмет відповідності домовленостям

2 хв читати
МВФ проаналізує закон про Антикорупційний суд на предмет відповідності домовленостям

Верховна Рада України ухвалила закон про Антикорупційний суд лише кілька годин тому, тому Міжнародному валютному фонду (МВФ) потрібен час для його оцінки, повідомив офіційний представник МВФ Джеррі Райс.

"Це відбулося кілька годин тому, тому зараз ми оцінюватимемо цей закон, як його було ухвалено", - сказав він на традиційному брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Дж.Райс пояснив, що для Фонду важливим є забезпечення створення незалежного антикорупційного суду, що заслуговує на довіру та виправдовує очікування українського народу.

"У зв'язку з цим вирішальним є процес відбору суддів, що засідають у цьому суді, і важливо, щоб панель незалежних експертів, що підтримує цей процес, відігравала вирішальну роль у перевірці того, що кандидати на посаду судді мають необхідну кваліфікацію", - наголосив представник фонду.

Він зазначив, що це ті питання, які МВФ розглядає як пріоритетні.

Ухвалення ВР у четвер закону про Вищий антикорупційний суд доповнює антикорупційну стратегію влади України, а такий суд є її новим основоположним компонентом, заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

"Фахівці МВФ здійснять аналіз документа на предмет його відповідності домовленостям, досягнутим у контексті програми реформ, підтримуваної МВФ", - йдеться в заяві, поширеній в четвер увечері.

Загалом Дж.Райс повідомив, що Фонд та Україна продовжують роботу над завершенням четвертого перегляду програми розширеного EFF.

Як повідомлялося, в четвер у Верховній Раді було ухвалено закон про Антикорупційний суд, що є однією з ключових умов продовження співпраці з МВФ. Фонд, чию позицію підтримують інші зовнішні кредитори, наполягав, що в цьому законі мала бути закріплена визначальна роль формованої міжнародними організаціями експертної панелі з відбору кандидатів у судді Антикорупційного суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА