14:53 08.06.2018

"БПП" вимагає від Нацради переглянути ліцензію телеканалу "NEWSONE" за антиукраїнську інформполітику

3 хв читати
"БПП" вимагає від Нацради переглянути ліцензію телеканалу "NEWSONE" за антиукраїнську інформполітику

 Фракція "Блоку Петра Порошенка" у Верховній Раді наполягає на тому, щоб підкомітет з питань депутатської етики і моралі розглянув висловлювання позафракційного народного депутата Євгена Мураєва про утримуваного в російській в'язниці українського політв'язня Олега Сенцова, а також вимагає переглянути ліцензію телеканалу "NEWSONE TV".

"БПП глибоко обурена висловлюваннями Євгена Мураєва, який у телеефірі телеканалу News One назвав українського політв'язня Кремля Олега Сенцова терористом... Ще більше обурення у нас викликає те, що Мураєв є власником телеканалу, який у той час, коли Росія веде війну проти нашої країни, відверто пропагує антиукраїнські настрої, фактично є легітимним рупором Кремля в Україні", - йдеться в заяві фракції "БПП", опублікованій у п'ятницю вдень на сторінці партії "Блок Петра Порошенка"в соцмережі Facebook.

Зокрема, "БПП" наполягає на тому, щоб підкомітет з питань депутатської етики і моралі парламентського комітету з регламенту "негайно розглянув заяву пана Мураєва і надав їй відповідної оцінки".

"Особа, яка відверто підтримує російську агресію, а українських героїв називає терористами, не має ніякого морального права називатися народним депутатом України", - йдеться в заяві фракції.

Крім цього у "БПП" вимагають від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення оперативно переглянути ліцензію телеканалу "NEWSONE".

"Ми вимагаємо від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення ретельно вивчити і в найкоротші терміни переглянути ліцензію телеканалу NEWSONE TV, який відверто ретранслює кремлівську пропаганду і веде агресивну антиукраїнську інформаційну політику", - йдеться в заяві.

Раніше в п'ятницю керівник комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський (фракція "Народний фронт") звернувся до глави СБУ Василя Грицака і генерального прокурора Юрія Луценка з проханням порушити кримінальну справу проти Є.Мураєва за його висловлювання щодо О.Сенцова.

"Звертаюся до глави Служби безпеки України із заявою про порушення проти Мураєва кримінальної справи за ст.111 "державна зрада", - заявив Пашинський на пленарному засіданні Верховної Ради 8 червня в Києві.

Депутат також звернувся до генерального прокурора України з вимогою порушити проти Є.Мураєва кримінальну справу за ст.383 Кримінального кодексу України за завідомо неправдиве повідомлення про вчинений злочин.

У свою чергу народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка", голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Є.Мураєв дозволив собі таке висловлювання про О.Сенцова, оскільки не поніс відповідальності за виправдання анексії Криму - його допустили до виборів і він пройшов до парламенту.

Тому Р.Чубаров вважає, що Є.Мураєв мав бути притягнутий до відповідальності і за свої попередні висловлювання. "Повинні бути вимоги до генеральної прокуратури України, до прокуратури Автономної Республіки Крим, щоб за результатами тих тверджень, які не лише суперечать об'єктивності, але глибоко ображають громадян України, особливо політичних ув'язнених в Криму, Мураєв має бути засуджений", - сказав Р.Чубаров .

Пізніше цього ж дня на сайті телеканалу "NewsOne" було оприлюднено заяву Є.Мураєва, в якій нардеп наголосив, що насправді не називав терористом українського режисера О.Сенцова. "Якщо проаналізувати мій коментар, то там взагалі не було особистого ставлення до Сенцова. Ми розглядали загальну політичну ситуацію, як діє влада. У нас вже була історія з Надією Савченко... Це вплинуло в політичному плані, як на президента, так і на членів провладної коаліції", - сказав Є. Мураєв.

Позафракційний народний депутат Є.Мураєв був обраний до Верховної Ради за мажоритарним округом №181 (Харківська обл.) і деякий час входив до складу фракції "Опозиційний блок".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА