17:27 13.06.2018

Клімкін виступив на підтримку створення Музею історії Києва на Поштовій площі

2 хв читати
Клімкін виступив на підтримку створення Музею історії Києва на Поштовій площі

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін виступив на підтримку створення Музею історії Києва на Поштовій площі в столиці.

"Підтримую Музей на Поштовій. Сподіваюсь, Київрада теж. Маємо поважати себе і свою історію. За нас це робити ніхто не буде", - написав він на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у середу.

Як повідомлялося, 7 червня 2018 року Київська міська рада провалила рішення про припинення інвестиційного договору із забудовником торговельно-розважального центру (ТРЦ) та музею на Поштовій площі в Києві. За відповідне рішення проголосували 56 депутатів, утрималися 23.

Проект рішення про припинення договору було ухвалено в першому читанні 19 квітня. У другому читанні депутати розглядали правки автора проекту Сергія Гусовського ("Самопоміч") з урахуванням позиції Музею історії Києва, а також правки депутата від "Солідарності" Вікторії Мухи. Проте жодна група правок не здобула підтримки в Київраді.

Як повідомлялося, проект рішення щодо Поштової площі передбачає передачу земельної ділянки і недобудованого об'єкта "Музей історії Києва", здійснення археологічних досліджень ДП "Центр археології Києва Інституту археології НАН України" та подальше створення музею за проектом, який здобуде перемогу на міжнародному конкурсі.

Під час реконструкції на Поштовій площі було знайдено пам'ятки, що мають історичну та археологічну цінність. Вони датовані XI-XII ст. і свідчать про розміщення в цій місцевості прибережного міського кварталу Середньовічного Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА