18:29 21.06.2018

Луценко закликає регламентний комітет ВР у майбутньому не саботувати розгляд подань про недоторканність нардепів

2 хв читати
Луценко закликає регламентний комітет ВР у майбутньому не саботувати розгляд подань про недоторканність нардепів

 Генеральний прокурор України Юрій Луценко закликає комітет із питань регламенту Верховної Ради не зривати проходження в парламенті внесених ним подань про надання згоди на притягнення кримінальної відповідальності народних депутатів.

"Зараз я стою на трибуні з тим, щоб закликати припинити ігри в депутатську самооборону від законом визначеної відповідальності", - сказав він із трибуни парламенту під час пленарного засідання в четвер.

Обурення Ю.Луценка викликало те, що були зірвані терміни розгляду подань на народних депутатів Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова, Сергія Дунаєва (всі - фракція "Опозиційний блок") і Олександра Пономарьова (група "Воля народу").

"Вважаю недопустимим вступати в змову з тимчасовою коаліцією для вирішення одного питання однієї фракції, покриття членів цієї фракції через непроведення засідання комітету. Вважаю, що політична оцінка діям керівництва комітету і членам цього комітету має бути дана депутатами відповідної фракції та їхніми виборцями", - наголосив генпрокурор.

При цьому він наполягає, щоб після повторного внесення ним подань на вищезгаданих нардепів Верховна Рада розглянула їх згідно із законодавством.

"На жаль, сьогодні можливості правосуддя були зупинені позарегламентними діями регламентного комітету", - резюмував він.

У свою чергу голова Верховної Ради Андрій Парубій зазначив: "Я сподіваюся, ми більше не будемо свідками такого ставлення до подань генерального прокурора. Я сподіваюся, що незабаром ми в цілому знімемо депутатську недоторканність як непотрібний рудимент".

Спікер нагадав, що Конституційний Суд надав висновок щодо законопроектів про внесення змін до Конституції в частині позбавлення недоторканності нардепів.

"Я очікую рішення профільного комітету із цього приводу, щоб ми раз і назавжди могли покінчити з цією, на моє переконання, порочною практикою, щоб народні депутати України, як і всі громадяни, були рівні перед законом, перед правосуддям", - сказав А.Парубій.

Водночас перший заступник голови регламентного комітету Павло Пинзеник (фракція "Народний фронт") у відповідь на критику на адресу комітету наголосив: "У цій пленарній залі є дві людини з подібною схильністю перекладати з хворої голови на здорову. Це голова Верховної Ради Парубій і генеральний прокурор Луценко. Якби обидві ці фігури, великі політичні діячі, виконували регламент і свої повноваження хоча б частково, як це робить регламентний комітет, можливо, трохи більше було б порядку і у Верховній Раді, і в Генеральній прокуратурі, і в цілому в країні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА