20:05 06.07.2018

На ХХ саміті Україна-ЄС 9 липня обговорять реалізацію Угоди про асоціацію, реформи, відносини з РФ і енергобезпеку

2 хв читати
На ХХ саміті Україна-ЄС 9 липня обговорять реалізацію Угоди про асоціацію, реформи, відносини з РФ і енергобезпеку

Керівництво України і Європейського союзу на ХХ саміті в понеділок обговорить такі кроки в реалізації Угоди про асоціацію та сфері вільної торгівлі, а також прогрес реформ в Україні та їх підтримку з боку ЄС.

Як повідомляється на офіційному сайті Ради ЄС, очікується, що Україну на саміті представлятиме глава держави Петро Порошенко, а ЄС – голова Ради ЄС Дональд Туск і голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

Також у саміті братимуть участь високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні, заступник голови Єврокомісії з питань євро і фінансової стабільності Валдіс Домбровскіс, заступник голови Єврокомісії з Енергетичного союзу Марош Шефчович і комісар Європейського Союзу з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем.

Як очікується, о 12.00 9 липня відбудеться церемонія привітання П.Порошенка Д.Туском, а о 15.00 відбудеться прес-конференція.

Крім того, лідери обговорять питання, пов'язані з кризою та конфліктами, а також питання регіональної та зовнішньої політики, зокрема відносини з РФ, енергетичну безпеку та дії за підсумками саміту Східного партнерства, що відбувся у 2017 році.

"Стосовно тривалої російської агресії та конфліктів на сході України, то саміт підтвердить підтримку ЄС незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Керівники наголосили на необхідності цілковитого виконання мінських угод усіма сторонами, наголошуючи на відповідальності Росії в цьому контексті. Через відсутність прогресу лідери ЄС минулого тижня вирішили на червневій Європейській раді затвердити продовження економічних санкцій, спрямованих на конкретні сектори російської економіки", – йдеться в повідомленні.

У Раді ЄС зазначають, що чинна Угода про асоціацію застосовується з 2016 року і "позитивно позначилася на торгівлі між ЄС і Україною, а також на економіці країни". В контексті допомоги проведенню реформ в Україні в Раді ЄС нагадали, що 29 травня погодилися на новий пакет макрофінансової допомоги у розмірі EUR1 млрд для України.

Як повідомлялося, 18 червня П.Порошенко заявляв про наміри обговорити під час саміту 9 липня з лідерами ЄС створені Російською Федерацією в Чорному й Азовському морях точки напруженості.

Раніше того ж дня Рада ЄС продовжила введені в РФ обмежувальні заходи "у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя" до 23 червня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА