14:55 11.07.2018

Правовий комітет ВР не визначився з формулюванням правки щодо подання апеляції до ВАКС

2 хв читати
Правовий комітет ВР не визначився з формулюванням правки щодо подання апеляції до ВАКС

Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя рекомендував парламенту ухвалити в цілому законопроект №7441 про внесення змін до закону про судоустрій і статус суддів у зв'язку з ухваленням закону про Вищий антикорупційний суд, при цьому з формулюванням правки про апеляцію в антикорупційних кримінальних справах комітет не визначився.

"Є багато різних думок, тому робоча група пропонує комітету прийняти рішення, щоб із цим питанням визначилася зала", - сказав член комітету Сергій Алєксєєв (фракція "Блок Петра Порошенка"), представляючи законопроект на засіданні комітету в середу.

Він зазначив, що є різні позиції щодо того, які кримінальні справи мають передавати в апеляційну палату Вищого антикорупційного суду. "Йдеться про те, яку кількість справ передавати до Вищого антикорупційного суду. Формулювання "які підслідні НАБУ" та "які перебувають у провадженні НАБУ" - це дещо різні речі. Тому що у нас понад 2 тисячі справ підслідні НАБУ, але у провадженні перебувають 38", - пояснив народний депутат.

У зв'язку з цим комітет рекомендував парламенту ухвалити законопроект №7441 у цілому з урахуванням пропозиції С.Алєксєєва про те, що сесійна зала визначиться з тим, в якому саме формулюванні підтримувати поправку щодо апеляції.

Водночас народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм на засіданні комітету зазначив, що є пропозиція сформулювати компромісну позицію "про передачу до апеляційної палати антикорупційного суду тих справ, які були передані НАБУ і САП до першої інстанції".

Деякі члени комітету підтримали таку пропозицію, зокрема й голова комітету Руслан Князевич. Проте деякі народні депутати висловилися за те, що відповідна пропозиція має бути викладена письмово, перш ніж її підтримувати на засіданні комітету.

Р.Князевич у коментарі журналістам пояснив, що коли між парламентськими силами буде знайдено компроміс до цієї поправки, комітет може знову зібратися для того, щоб її розглянути та схвалити. Або ж це питання може бути винесене вже на розгляд сесійної зали парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

Президент Ізраїлю назвав повітряну атаку Ірану "оголошенням війни"

Саме такі гарантії безпеки потрібні Україні - Порошенко про дії союзників Ізраїлю

ЄС підтвердив прихильність деескалації на Близькому Сході

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА