15:31 11.07.2018

Меркель відповіла на критику Трампа заявою про незалежну політику ФРН

2 хв читати
Меркель відповіла на критику Трампа заявою про незалежну політику ФРН

Канцлер ФРН Ангела Меркель відповіла на заяву президента США Дональда Трампа про те, що Німеччину "повністю контролюєт Росія" у зв'язку з будівництвом газопроводу "Північний потік-2".

"За нагоди, я б хотіла додати, що я сама відчула те, як частиною Німеччини контролював Радянський Союз. І я дуже рада, що сьогодні ми об'єднана і вільна Німеччина. І тому ми можемо сказати, що ми можемо провадити свою власну незалежну політику та ухвалювати наші власні рішення ", - сказала А.Меркель журналістам на саміті НАТО.

За її словами, "Німеччина багато в чому зобов'язана НАТО і тому, що об'єднання Німеччини відбулося, що Європа сьогодні об'єднана, має багато спільного з НАТО".

"Але Німеччина також багато робить для НАТО", - зазначила А.Меркель.

Вона нагадала, що військовий контингент ФРН є другим за величиною у НАТО, а також те, що Німеччина поставила велику частину військового потенціалу на службу оборонному альянсу і як і раніше дуже активно присутня в Афганістані.

Раніше в середу президент США розкритикував енергетичну угоду між Берліном і Москвою і заявив, що Росія контролює Німеччину за допомогою енергетичних ресурсів.

"Я вважаю, що Німеччина - це заручник Росії, тому що Німеччина отримує так багато енергії від Росії", - сказав Д.Трамп у середу під час робочого сніданку з генеральним секретарем НАТО Єсом Столтенбергом перед початком саміту альянсу.

При цьому нагадав, що колишній канцлер ФРН Герхард Шредер є одним з керівників проекту газопроводу, і що "майже 70% Німеччини буде під контролем Росії за допомогою (поставок - ІФ) природного газу".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА