16:32 11.07.2018

ПА ОБСЄ прийняла Берлінську декларацію, частиною якої стала українська резолюція про порушення прав людини в Криму

2 хв читати
ПА ОБСЄ прийняла Берлінську декларацію, частиною якої стала українська резолюція про порушення прав людини в Криму

 У Берліні на XXVII щорічній сесії Парламентська асамблея ОБСЄ прийняла декларацію, важливою частиною якої є резолюція української делегації "Триваючі порушення прав людини і основних свобод в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь", повідомив автор резолюції, голова делегації Верховної Ради в ПА ОБСЄ, голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов.

Як повідомляє в середу прес-служба партії БПП, А.Герасимов поінформував, що проект резолюції був внесений членами української делегації, а також підписаний представниками парламентів Грузії, Литви, Латвії, Естонії Канади, США, Швеції, Іспанії, Португалії та інших країн.

У тексті резолюції щодо Криму, зокрема, вимагається від країни-агресора: "Негайно звільнити українських політв'язнів Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олексія Чирнія, Ремзі Маметова, Сейрана Салієва, Володимира Балуха, Олександра Костенка, Мусліма Алієва, Еміра Усейна Куку, Вадима Сірика, Арсена Джапарова, Рефата Алімова та інших українських громадян, яких незаконно затримали у сфабрикованих справах представники окупаційної влади в Криму".

Крім того, в резолюції підтверджується повага до суверенітету і територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах, включно з АР Крим та м. Севастополем.

Також у документі вкотре засуджується незаконна окупація Російською Федерацією Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, і міститься заклик до Російської Федерації припинити анексію українського півострова;

"Укотре міститься заклик до Російської Федерації припинити агресію проти України та повністю виконувати свої зобов'язання відповідно до статуту ООН і Гельсінського заключного акта, а також інших норм і принципів міжнародного права, принципів і обов'язків у рамках ОБСЄ", - цитує документ прес-служба "БПП".

Крім того, в резолюції засуджується зловживання і практика дискримінації щодо жителів окупованого Криму, зокрема кримських татар, а також українців та осіб, що належать до інших етнічних і релігійних груп, з боку російської окупаційної влади.

Документ також засуджує протиправне встановлення Російською Федерацією в окупованому Криму законів, юрисдикції та адміністрації і вимагає, щоб РФ виконувала свої зобов'язання у сфері міжнародного права щодо виконання законів, які діяли в Криму до окупації.

За словами А.Герасимова, під час обговорень української резолюції активну участь у них брали народні депутати фракції "БПП" Ольга Бєлькова і Рефат Чубаров, а також народні депутати Сергій Висоцький, Тетяна Острікова та Віктор Вовк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА