11:44 19.07.2018

РФ продовжує репресії проти кримських татар в окупованому Криму, спроби змінити ситуацію безуспішні - Чубаров

2 хв читати
РФ продовжує репресії проти кримських татар в окупованому Криму, спроби змінити ситуацію безуспішні - Чубаров

 Російська влада продовжує репресії та гоніння кримськотатарського народу в Криму, спроби змінити ситуацію з порушенням прав людини на півострові не мають успіху, в зв'язку з чим необхідна актуалізація кроків із деокупації, зазначає голова меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров.

"Будь-які спроби вплинути на окупаційну владу з точки зору зменшення кількості гонінь безуспішні, ... джерело репресій і гонінь у Криму - російська окупаційна влада", - сказав голова меджлісу кримськотатарського народу в четвер на брифінгу в Києві.

Він висловив переконання, що не слід покладати надію на російську сторону, спираючись на логіку. "Ми маємо шукати інші форми для актуалізації питання повернення Криму та повернення контролю над окремими районами Луганської та Донецької областей", - сказав Р.Чубаров.

"У політичну осінь треба приходити з конкретними кроками, щоб актуалізувати питання деокупації... Інакше ми регулярно зустрічатимемося, слухатимемо моніторинг, говоритимемо про репресії", - наголосив він.

Як розповів менеджер із комунікацій кримськотатарського ресурсного центру Ельвір Сагірман, аналіз порушень прав людини в окупованому Криму свідчить про те, що за перші півроку було зафіксовано шість жертв, четверо з яких - представники кримськотатарського народу.

"За перше півріччя окупанти провели 66 обшуків ... Вони пов'язані з нібито розповсюдженням екстремістських матеріалів ... Деякі обшуки супроводжувалися застосуванням фізичної сили та порушеннями", - повідомив він.

Стосовно незаконного затримання, то були 73 такі випадки, а серед більшості затриманих - представники кримськотатарського народу, під час затримання яких часто застосовувалася фізична сила.

Також, згідно з аналізом, проведеним Кримськотатарським ресурсним центром, за шість місяців 2018 року було зафіксовано 98 фактів арештів, 76 з яких - представників кримськотатарського народу.

Щодо порушення права на справедливий суд, то зафіксовано 286 таких випадків, з яких 247 - стосовно кримських татар.

Крім того, Кримськотатарський ресурсний центр нарахував 30 випадків погіршення здоров'я політв'язнів протягом півроку.

Порушення права на мирні зібрання, за словами Е.Сагірмана, мало місце п'ять разів і стосувалося представників кримськотатарського народу.

Ресурсний центр зафіксував дані про незаконне етапування протягом півроку сімох осіб, шестеро з яких - представники кримськотатарського народу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА