14:22 19.07.2018

Нардеп Є.Соболєв повідомив про звернення до КС стосовно скасування е-декларування для активістів-антикорупціонерів

2 хв читати
Нардеп Є.Соболєв повідомив про звернення до КС стосовно скасування е-декларування для активістів-антикорупціонерів

Група народних депутатів підготувала звернення до Конституційного суду України стосовно необхідності скасувати обов'язкову подачу електронних декларацій представниками громадських організацій у сфері антикорупційної діяльності, повідомив народний депутат із фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв.

"З ініціативи Reanimation Package of Reforms (Реанімаційний пакет реформ - ІФ) підготували звернення до Конституційного суду з вимогою скасувати зобов'язання подавати декларації для антикорупційних активістів", - написав він на своїй сторінці в Facebook у четвер.

За словами Є.Соболєва, крім нього, звернення до КС підписали ще 64 народних депутати. О 10:00 в п'ятницю вони мають намір передати документ до Конституційного суду України.

Як зазначив народний депутат, норму про обов'язкове е-декларування для активістів-антикорупціонерів використовують для дискредитації самої ідеї громадянського суспільства.

Він також нагадав, що це зобов'язання внесли до законодавства представники фракцій "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" під час ухвалення рішення стосовно скасування е-декларування для військовослужбовців.

"Громадські організації мають бути повністю прозорими. Але є абсурдом і дискримінацією покладання на частину з них обов'язків і кримінальної відповідальності, які передбачені для посадових осіб, що незаконно збагачуються або брешуть суспільству про своє становище", - написав Є.Соболєв.

Водночас він зазначив, що ця норма створює проблеми у відносинах України з ЄС і США.

Раніше, 13 липня, прес-служба омбудсмена повідомила, що уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в середу направила до Конституційного Суду (КС) України подання щодо скасування електронного декларування для громадських активістів.

Як відомо, 3 квітня 2018 року Верховна Рада вкотре безрезультатно спробувала скасувати електронне декларування для громадських активістів. Голосування було провалене народними депутатами, незважаючи на негативні висновки Венеціанської комісії та заклики міжнародної спільноти скасувати ці норми для громадськості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА