18:23 20.07.2018

МЗС викличе посла Італії з огляду на заяви італійського міністра Сальвіні щодо Криму

2 хв читати
МЗС викличе посла Італії з огляду на заяви італійського міністра Сальвіні щодо Криму

Міністерство закордонних справ України викличе посла Італії в Україні Давіде ла Чечіліа з огляду на нещодавні заяви віце-прем'єра, міністра внутрішніх справ цієї країни Маттео Сальвіні стосовно нібито законності російської анексії українського півострова Крим у 2014 році, заявляє заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

"Ми реагуємо. У понеділок ми зустрічатимемося з послом італійським", - сказала О.Зеркаль в ефірі "5 каналу" в п'ятницю, відповідаючи на запитання, як українське зовнішньополітичне відомство реагуватиме на заяву М.Сальвіні.

При цьому вона зазначила, що посол Італії - "дуже приємна людина" і "не може відповідати за слова своїх політиків, особливо з огляду на те, що цей політик (М.Сальвіні - ІФ) їздив до Криму, щойно повернувся з Москви, де, за наявною у нас інформацією, зустрічався з паном Путіним".

"Тому очікувати чогось іншого від людини, яка з 90-го року є функціонером цієї "Ліги Півночі" (партія М.Сальвіні "Ліга", раніше "Ліга Півночі"- ІФ), ймовірно, не варто", - додала О.Зеркаль.

Раніше віце-прем'єр, міністр внутрішніх справ Італії, лідер партії "Ліга" Маттео Сальвіні в інтерв'ю виданню The Washington Post заявив про законність російської анексії Криму. За його словами, незаконність проведення референдуму на півострові - це "точка зору", і що 90% населення проголосувало на ньому "за повернення Криму до Російської Федерації".

На запитання, "який же це референдум, якщо на ньому були російські солдати", М.Сальвіні відповів: "Порівняйте його з фейковою революцією в Україні, яка була псевдореволюцією, спонсорувалася зарубіжними силами - подібно революціям Арабської весни. Є кілька історично російських зон із російською культурою і традиціями, які легітимно належать Російській Федерації ".

На парламентських виборах, що відбулися на початку березня цього року в Італії, жодна з партій не отримала вагомої більшості, однак правоцентристська коаліція на чолі з екс-прем'єром Сільвіо Берлусконі отримала понад 37% голосів, з яких половина була віддана за партію євроскептиків "Ліга Півночі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА