19:08 20.07.2018

Україна готує третю резолюцію до Генасамблеї ООН щодо прав людини в Криму

2 хв читати
Україна готує третю резолюцію до Генасамблеї ООН щодо прав людини в Криму

Україна готує резолюцію до Генеральної Асамблеї ООН про стан прав людини в окупованому Криму на кінець поточного року, повідомила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

"Ми готуємо ще одну резолюцію Генасамблеї щодо Криму на кінець року", - сказала О.Зеркаль в ефірі "5 каналу" в п'ятницю.

Вона також зазначила, що Україна доносить свою позицію стосовно прав кримськотатарського населення, відновлення суверенітету і територіальної цілісності України на всіх міжнародних майданчиках, зокрема до парламентських комітетів і міжнародних організацій.

Заступник міністра також уточнила, що Міжнародний суд ООН напередодні нагадав РФ про необхідність виконання приписів стосовно відновлення діяльності меджлісу в рамках позову України проти РФ за порушення Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації та Конвенції про заборону фінансування тероризму.

Як повідомлялося, раніше Генасамблея ООН уже ухвалила дві резолюції про права людини в Криму - 19 січня 2016 та 19 грудня 2017 року.

14 листопада 2017 року Третій комітет Генеральної Асамблеї ООН підтримав резолюцію "Положення у сфері прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь" (A/C.3/72/L.42), ініційовану українською делегацією, в якій закликав РФ припинити порушення прав людини в Криму і скасувати деякі російські закони на півострові. Резолюція, зокрема, закликає РФ повністю і негайно виконати постанову Міжнародного суду від 19 квітня 2017 року про тимчасові заходи у справі щодо застосування Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (Україна проти РФ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА