13:14 24.07.2018

Трамп готовий дати свідчення Мюллеру, якщо запитання спецпрокурора обмежаться темою російського втручання

1 хв читати
Трамп готовий дати свідчення Мюллеру, якщо запитання спецпрокурора обмежаться темою російського втручання

Адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані розповів агентству "Блумберг" про умови, за яких глава американської адміністрації погодиться дати свідчення спецпрокурору Роберту Мюллеру.

За словами адвоката, Д.Трамп готовий відповісти на запитання Р.Мюллера лише в тому разі, якщо вони обмежаться темою можливого російського втручання в американські вибори 2016 року - справою, розслідуванням якої займається спецпрокурор.

Р.Джуліані повідомив агентству, що в обмін на готовність дати свідчення Д.Трамп вимагає, щоб Р.Мюллер не поставив йому жодного запитання стосовно ймовірного перешкоджання правосуддю з боку президента і його співробітників.

Адвокат Д. Трампа зазначив, що вже висунув ці вимоги спецпрокурору, проте поки що не отримав від нього відповіді.

Минулого місяця Р.Мюллер висунув нові звинувачення щодо Пола Манафорта - колишнього керівника передвиборного штабу Д.Трампа, - а також його російського бізнес-партнера Костянтина Килимника.

Спецпрокурор звинуватив їх у перешкоджанні правосуддю, а також у змові, спрямованій на те, щоб перешкодити здійсненню правосуддя під час розслідування "російської справи". Крім того, раніше Р.Мюллер звинуватив П.Манафорта в спробах чинити тиск на свідків у цій справі.

Спецпрокурор Р.Мюллер здійснює в США розслідування ймовірного втручання Росії у вибори 2016 року, а також можливих зв'язків передвиборного штабу президента США Д.Трампа з Росією. Москва відкидає всі звинувачення.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА