17:57 26.07.2018

Джемілєв обговорив із помічником держсекретаря Декларацію політики США щодо Криму

2 хв читати
Джемілєв обговорив із помічником держсекретаря Декларацію політики США щодо Криму

Перебуваючи з візитом у США, народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка"), уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв зустрівся з помічником державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вессом Мітчеллом, який вручив оголошену Декларацію політики США щодо Криму.

"Співрозмовники обговорили ухвалений документ, в якому зазначається, що Сполучені Штати знову підтверджують свою політику щодо відмови визнання вимог Кремля стосовно встановлення суверенітету над територією, захопленою силою всупереч міжнародному праву. Спільно з союзниками, партнерами та міжнародною спільнотою Сполучені Штати відкидають спробу Росії анексувати Крим і зобов'язуються підтримувати цю політику до відновлення територіальної цілісності України", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці М.Джемілєва в соцмережі Facebook у четвер.

Український парламентарій повідомив В.Мітчеллу актуальну інформацію про стан справ із правами людини в окупованому Криму та закликав міжнародну спільноту до більш рішучих дій стосовно агресора.

У зустрічі також брав участь посол України в США Валерій Чалий.

25 липня Державний департамент США оприлюднив офіційну декларацію щодо Криму. У документі, підписаному держсекретарем США Майком Помпео, зазначено, що РФ шляхом вторгнення в Україну в 2014 році та спробою анексії Криму намагалася підірвати фундаментальний міжнародний принцип, який поділяє демократична спільнота, що жодна країна не може змінити кордони іншої держави силою, що закріплено в Статуті ООН.

"Як ми це робили в декларації Веллса в 1940 році, США підтверджують свою політику у відмові від визнання претензій Кремля на суверенітет над територією, захопленою силою у порушення міжнародного права. Разом із союзниками, партнерами та міжнародною спільнотою США відкинули спробу Росії захопити Крим і заявляють про необхідність підтримувати цю політику до відновлення територіальної цілісності України", - йдеться в "Кримській декларації" США.

У цьому документі США закликають Росію поважати принципи, стосовно прихильності яким вона довго заявляла, і припинити окупацію Криму.

У декларації наголошується, що демократичні держави прагнуть побудувати вільний, справедливий і процвітаючий світ, тому потрібно відстоювати прихильність міжнародному принципу рівності суверенних держав і поважати територіальну цілісність інших країн.

"Своїми діями Росія повела себе не гідно великої нації та вирішила ізолювати себе від міжнародного співтовариства", - йдеться в декларації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА