19:02 27.07.2018

Чорногорія почне пропонувати іноземцям громадянство за інвестиції

2 хв читати
Чорногорія почне пропонувати іноземцям громадянство за інвестиції

Влада Чорногорії оголосила про запуск програми отримання громадянства республіки через інвестиції, повідомляє дослідницька компанія Henley & Partners, яка займається питаннями громадянства. Організація виступає радником урядів деяких країн з питань впровадження програм громадянства через інвестиції.

Іноземці зможуть подати заяву на отримання паспорта республіки вже з жовтня цього року. Потенційним інвесторам запропонують кілька варіантів спонсорства. Серед них - інвестиції в розмірі € 450 тис. у схвалені урядом проекти в розвинених регіонах країни або вливання в розмірі € 250 тис. у проекти в менш розвинених регіонах.

Отримати паспорта в якості інвесторів зможуть лише 2 тис. іноземних громадян протягом перших трьох років дії програми. Протягом місяця після подачі заяви учасники програми отримають статус постійного резидента Чорногорії, а через шість місяців - громадянство країни.

Згідно з даними, опублікованими на сайті Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США, обсяг ВВП за паритетом купівельної спроможності Чорногорії за 2017 рік склав $ 11,010 млрд, за цим показником країна займає 160-е місце в світі. Темпи зростання ВВП у минулому році зафіксували на рівні 4,4%. ВВП на душу населення становить $ 17,4 тис.

Як зазначається в матеріалі ЦРУ, уряд Чорногорії визнає необхідність усунення економічних перешкод, щоб залишатися конкурентоспроможною державою і відкривати економіку для іноземних інвесторів. Чисті прямі інвестиції іноземних громадян і юридичних осіб за підсумками 2017 року склали $ 848 млн. Серед найбільших інвесторів - Норвегія, Росія, Італія, Азербайджан і Угорщина.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА