13:26 03.08.2018

Росія більше двох місяців не відповідає за звернення за затриманим українцем Чабану

2 хв читати
Росія більше двох місяців не відповідає за звернення за затриманим українцем Чабану

Більше ніж за два місяці після затримання громадянина України, водія міжнародного автобуса Вінниця-Москва Олега Чабана в Брянській області РФ російська сторона не відповіла на жодне звернення української сторони про відвідування його українським консулом.

"На сьогодні ми не маємо жодної відповіді від російської сторони про надання дозволу на відвідування консулом громадянина України", - повідомив офіційний представник департаменту Консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він розповів, що посольство України в Російській Федерації 27 червня отримало поштове повідомлення про затримання О.Чабана в Брянській області, тоді як, за словами його адвоката Юрія Білоуса, його підзахисного затримали ще 19 травня.

"Це порушення норм і принципів міжнародного права, це порушення Віденської конвенції про консульські зносини, як і консульської конвенції між Україною та Російською Федерацією", - наголосив В.Кирилич, додавши, що, відповідно до конвенцій, повідомлення про затримання має бути зроблене в період до трьох діб після затримання.

Він також розповів про численні звернення української сторони до правоохоронних органів Брянської області РФ, до МЗС РФ із цього питання.

"За дорученням Міністерства закордонних справ (України - ІФ) посольство звернулося втретє до Міністерства закордонних справ (РФ - ІФ), але це вже не звернення, а нота протесту з вимогою пояснити причини відмови консулу в проведенні зустрічі з громадянином України, якого тримають у слідчому ізоляторі Російської Федерації", - сказав В.Кирилич.

За словами адвоката О.Чабана, його підзахисного обвинувачують "у контрабанді й у незаконному перевезенні та зберіганні зброї, яку було знайдено серед пасажирського багажу, до якого сам водій О.Чабан не мав стосунку, не отримував його, не видавав жодних документів, не отримував за це коштів і ні з ким не контактував - ні з відправником, ні з одержувачем".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА