17:11 08.08.2018

Ніякий референдум на окупованому Донбасі ніхто не "освятить", це відволікаюче "вкидання" Росії - Черниш

2 хв читати
Ніякий референдум на окупованому Донбасі ніхто не "освятить", це відволікаюче "вкидання" Росії - Черниш

Міністр із питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш вважає неприйнятним здійснення будь-якого референдуму на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей і вбачає в подібних ініціативах умисел Росії відвернути міжнародну спільноту від оголошення консолідованого рішення з цього конфлікту.

"Немає такої країни, яка могла б підмінити державний суверенітет. Ніхто цей референдум не "освятить", це неприйнятно. Ми вже бачили заяви тих, хто нібито це обговорював: те, що ніхто питання референдуму не приймає, і воно не може бути взагалі на порядку дня", - сказав В.Черниш у бліц-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

На думку міністра, розігрування сценарію з так званим референдумом на Донбасі направлено на затягування врегулювання конфлікту в регіоні.

"Кожен раз, коли міжнародне співтовариство, ґрунтуючись на демократичних процедурах, приходить до загальної концепції, на яку нібито Росія погоджується, і ось-ось уже здається, що скоро буде спільна домовленість, Росія змінює наратив, вкидає "а давайте референдум". І знову починаються певні розбіжності та обговорення", - зазначив глава МінТОТ.

За його оцінкою, РФ регулярно здійснює такі дії. "Потім "вкидають" ще якусь ідею, і ще, і таким чином весь час Росія відволікає союзників від основної єдиної платформи, з якої ми маємо прийти і сказати: "Ми її не змінюємо, вам доведеться приєднатися до неї, або будуть санкції, погіршення, погіршення та погіршення становища РФ", - наголосив В.Черниш.

Як повідомлялося, представник держдепартаменту США Гізер Ноєрт підтвердила, що в адміністрації США не розглядають питання про підтримку можливого проведення референдуму про незалежність на сході України.

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що референдум на тимчасово окупованій частині Донбасу неможливий.

Секретар Ради безпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає провокаційною пропозицію російської сторони про проведення референдуму на окупованій території України.


Повний текст бліц-інтерв'ю з В.Чернишом буде опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА