13:11 20.08.2018

ЦПК подав скаргу до суду через закриття "справи рюкзаків" проти двох підозрюваних

2 хв читати

Громадська організація "Центр протидії корупції" (ЦПК) подала скаргу до Солом’янського районного суду Києва на рішення прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Василя Кричуна про закриття "справи рюкзаків" у частині підозри сина глави Міністерства внутрішніх справ Олександра Авакова та екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

"Прокурор САП Кричун В.В. прийняв грубо необґрунтоване рішення, що не відповідає обставинам провадження та суперечить встановленим у законному порядку відомостям", - йдеться в скарзі, повідомляє сайт ЦПК у понеділок.

Зокрема, вважають в організації, прокурор знехтував вимогами Кримінального процесуального закону, а саме положеннями ст. 2, 9, 23, ст. 84, ч. 2 ст. 91, ч. 2 ст. 93, ч. 1 ст. 94, ст. 110, та помилково визначив формальну підставу закриття кримінального провадження п. 3 ч. 1 ст. 284.

"Вбачається значна кількість підстав для скасування постанови прокурора про закриття кримінального провадження №42015000000001349 від 07.07.2015 року в частині підозри Чеботарю С.І. та Авакову О.А.", - вважають активісти.

Як повідомлялося, 5 квітня 2018 року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і САП повідомили про завершення досудового розслідування в так званій справі про рюкзаки. Йдеться про кримінальне провадження про розтрату понад 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014-го - на початку 2015 років.

Керівник САП Назар Холодницький 12 липня повідомив, що САП закрила справу, в якій фігурували син міністра внутрішніх справ України О.Аваков та екс-заступник глави МВС С.Чеботар. Водночас підозрюваним у розкраданні коштів залишається третій фігурант справи - представник фірми-переможця тендера на постачання рюкзаків Володимир Литвин, якому слідство інкримінує привласнення майна та підроблення документів.

13 липня НАБУ направило до САП скаргу на постанову прокурора В.Кричуна про закриття цього кримінального провадження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА