19:32 24.08.2018

Нові санкції США включають заборону зовнішньої допомоги, продаж РФ зброї і технологій подвійного призначення, відмову від кредитування

2 хв читати
Нові санкції США включають заборону зовнішньої допомоги, продаж РФ зброї і технологій подвійного призначення, відмову від кредитування

У "Федеральному регістрі" США в п'ятницю опубліковано документ держдепартаменту США стосовно нових санкцій щодо Росії, які вступлять в силу 27 серпня.

Цей пакет санкцій включатиме заборону на надання зовнішньої допомоги Росії, продаж зброї і фінансування таких угод, відмову від кредитування з боку держструктур США і заборону на експорт товарів і технологій подвійного призначення.

Зокрема, новим списком санкцій пакетом передбачено припинення сприяння Росії, за винятком гуманітарної допомоги, поставок продовольства і продуктів сільського господарства.

Згідно з документом держдепу, санкції від 27 серпня, відповідно до Закону про контроль за експортом озброєння, припускають припинення фінансування оборудок із продажу зброї Росії.

Також, в рамках нового пакета санкцій, США припиняють кредитування і надання фінансової допомоги з боку держструктур США: відмову від видачі Росії будь-яких кредитів, кредитних гарантій і надання фінансової допомоги з боку будь-якого департаменту, державного агентства або інших відомств США, включаючи Експортно-імпортний банк США.

Крім того, обмежувальні заходи передбачають припинення продажу Росії, в рамках Закону про контроль за експортом зброї, будь-яких товарів оборонного призначення, оборонних послуг, проектних і будівельних послуг, а також ліцензій на експорт до Росії будь-яких товарів Списку озброєнь США.

Держдепартамент США визначив за необхідне в інтересах національної безпеки Сполучених Штатів скасувати застосування цих санкцій у відношенні видачі ліцензій на підтримку урядового співробітництва з космосу і комерційних космічних запусків, надаючи такі ліцензії в кожному конкретному випадку і відповідно до політики експортного ліцензування для Росії до вступу в силу цих санкцій.

Також, санкції торкнуться експорту в Росію товарів і технологій, чутливих з точки зору національної безпеки, і визначених у контрольному списку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА