11:28 06.09.2018

Геращенко просить СБУ перевірити деталі поїздки нардепа Балицького на відпочинок до Криму

3 хв читати

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко просить Службу безпеки України перевірити контакти народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Євгена Балицького під час його поїздки до окупованого Крим.

"На каналі Newsone, який є одним із прикладів геббельсевщини, народний депутат Балицький виступав у присутності представників демократичної опозиції - ніхто не дав йому ляпаса - де він назвав Революцію гідності переворотом державним, хвалився тим, що відпочивав в окупованому Криму і там спілкувався з людьми", - заявила вона з трибуни парламенту під час пленарного засідання в четвер.

Перший віце-спікер звернулася до СБУ із закликом перевірити деталі поїздки нардепа Є.Балицького до окупованого Криму.

"Потрібно дізнатися про контакти цієї людини, яка представляє нібито український парламент, з ким він там спілкувався, і він в ефірі цього телеканалу, відданому колишньому члену "Батьківщини" Портнову сьогодні в управління, а фактично - в управління Кремля, розповідав, що анексія Криму є справедливою", - заявила Геращенко.

Після її виступу виникла суперечка між нею і заступником голови фракції "Батьківщина" Сергієм Соболєвим в зв'язку зі згадуванням про членства А.Портнова в "Батьківщині".

Далі, після розгляду парламентом кількох питань, глава фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов вступив із трибуни із заявою фракції, в якій вимагав від лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко вибачитися перед І.Геращенко за висловлювання Соболєва.

"Фракція партії "Блок Петра Порошенка" вимагає негайних вибачень від голови фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко перед Іриною Геращенко за брудні і наклепницькі заяви, які дозволив собі вимовити заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв", - зачитав заяву фракції з парламентської трибуни Ради керівник фракції БПП Артур Герасимов.

Він нагадав, що І.Геращенко "була чи не найактивнішим і послідовним борцем" за звільнення з ув'язнення самої Ю.Тимошенко за часів колишнього президента України Віктора Януковича.

"І коли Тимошенко вже перебувала у в'язниці, куди її посадив Янукович руками нинішнього керівника "NewsОne" Портнова, Ірина Геращенко невтомно і послідовно боролася за її звільнення", - сказав А.Герасимов.

Голова фракції БПП звернув увагу на те, що С.Соболєв дозволив собі принизливі та брехливі звинувачення на адресу І.Геращенко і президента України і нагадав, що Ю.Тимошенко посадив Андрій Портнов, який до того був юристом політичної сили "Батьківщина".

"Сьогодні, замість того, щоб пам'ятати, хто боровся за свободу Тимошенко, Луценка (Юрія Луценка - ІФ) та інших політичних в'язнів режиму Януковича, члени "Батьківщини" обливають їх брудом на кожному кроці і бігають на телеканал, який очолює Портнов і який остаточно перетворився на рупор Кремля", - наголосив керівник фракції БПП.

Після цього слово взяв сам С.Соболєв, який нагадав, що частина нинішніх членів "БПП" працювала з "режимом Януковича".

Фракція "Блоку Порошенка" зустріла цей вислів вигуками "ганьба".

Тим часом, він знову повторив висловлене у попередньому виступі про те, що президент України Петро Порошенко в минулому працював в уряді Миколи Азарова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА