13:33 06.09.2018

Чубаров вимагає скликати РНБО України для вироблення позиції з огляду на екологічну ситуацію в Криму

2 хв читати
Чубаров вимагає скликати РНБО України для вироблення позиції з огляду на екологічну ситуацію в Криму

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України з фракції "Блоку Петра Порошенка" Рефат Чубаров вимагає негайного скликання Ради національної безпеки і оборони України для вироблення спільної позиції з міжнародним співтовариством із приводу екологічної ситуації в окупованому Росією Криму.

"Навмисне знищення російськими окупантами навколишнього середовища Криму, який є єдиним місцем у світі, де можуть перебувати та розвиватися кримськотатарський народ та його культура, вимагає негайного скликання РНБОУ з метою вироблення консолідованих дій Української держави та міжнародних організацій ", - написав Р.Чубаров на своїй сторінці у Facebook у четвер удень.

Як повідомлялося, після викиду невідомої речовини в ніч на 24 серпня на півночі окупованого Криму, жителі Армянська (окупований РФ Крим) почали масово скаржитися соцмережах на жовтий наліт, схожий на іржу, який покрив деталі автомобілів, паркани, газові колонки, ключі, посуд і прикраси з металу. Крім того, на деревах жовтіє та передчасно опадає листя. Деякі з городян повідомляють про висипи та блювоту у дітей, а також про першіння та біль у горлі.

Окупаційна влада Криму 4 вересня оголосила про перевищення ГДК сірчистого ангідриду на півночі півострова, вирішила зупинити на два тижні роботу великого хімзаводу - філії ТОВ "Титанові інвестиції" в Армянську, який використовує кислотонакопичувач. Хімічні відходи скидають у кислотонакопичувач із 1971 року. Площа цього "озера" - 42 квадратні кілометри, об'єм - 30 мільйонів кубометрів води. Накопичувач уперше висох настільки. Там залишилося лише 1,6 млн кубів води. Причина утворення конденсату - в перепаді нічних і денних температур.

Крім того, в Армянську на два тижні оголошено канікули, дошкільнят з мамами і школярів "з профілактичною метою" відправлять на відпочинок до кримських санаторіїв.

4 вересня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про загрозу екологічної катастрофи в окупованому Росією Криму.

У свою чергу представник українського омбудсмена з дотримання прав жителів АР Крим і м. Севастополя Ісмаїл Халіков на своїй сторінці в соцмережі Facebook поінформував, що 4 вересня, з'явилася інформація про те, що концентрація сірчистого ангідриду в повітрі перевищила норму. Він повідомив, що цю інформацію передано в міжнародні організації ООН, ОБСЄ, Всесвітню організацію охорони здоров'я та Червоний хрест "із метою документування фактів порушення прав людини", а також прокуратури АР Крим (базується в м. Києві) для порушення кримінальної справи стосовно осіб, причетних до порушення екологічних прав громадян на тимчасово окупованих територіях України і загрози їхньому життю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА