11:51 13.09.2018

Ар'єв заявив про відсутність реакції керівництва ПАРЄ на численні порушення прав людини в РФ

2 хв читати
Ар'єв заявив про відсутність реакції керівництва ПАРЄ на численні порушення прав людини в РФ

 Глава делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар'єв заявив про відсутність належної реакції керівництва ПАРЄ на численні порушення прав людини в Російській Федерації та незаконне переслідування українців.

"Знаєте скільки заяв керівництво Ради Європи і, зокрема, ПАРЄ зробили щодо остаточного вироку Роману Сущенку? Нуль. А скільки про побиття ОМОНом дітей у Москві? ... Скільки щодо Сенцова (українського політв'язня Олега Сенцова, який голодує в російській колонії, - ІФ)? Якби не українська делегація, то і його проігнорували б, адже після схвалення резолюції про українських в'язнів у Росії генсек Ради Європи та друг Путіна (президента Росії Володимира Путіна - ІФ) Турбйорн Ягланд назвав цей документ контрпродуктивним", - написав В.Ар'єв на своїй сторінці в соцмережі Facebook, повідомляє прес-служба партії "БПП".

Він зазначив, що в керівництві РЄ "перемагають цинізм і лицемірство". "Саме тому не варто дивуватися спробам повернути РФ у ПАРЄ, навіть за умови існування чинного рішення російського парламенту про анексію Криму. Російські гроші виявилися для керівництва організації важливіші за принципи, на яких РЄ було засновано 70 років тому", - заявив В.Ар'єв.

Водночас глава української делегації в ПАРЄ сподівається, що керівництво організації та інші делегати мають різні плани, інакше корупційний скандал у ПАРЄ, що стався навесні, не можна вважати вичерпаним.

Як повідомлялося, 12 вересня Верховний суд РФ визнав законним вирок Р.Сущенку, засудженому в Росії на 12 років колонії суворого режиму за шпигунство. "Вирок Московського міського суду від 4 липня 2018 року залишити без змін, апеляційні скарги - без задоволення", - йдеться в рішенні апеляційної колегії ВС РФ. Отже, вирок набув чинності й підлягає виконанню.

Захисник Р.Сущенка Марк Фейгін повідомив, що Р.Сущенко готовий написати прохання про помилування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА