15:48 13.09.2018

У США занепокоєні зникненням людей в окупованому Криму

2 хв читати
У США занепокоєні зникненням людей в окупованому Криму

 Російська Федерація має припинити тактику викрадень і катувань інакомислячих жителів окупованого Криму, заявляє посольство США в Україні.

"Ервіна Ібрагімова, члена виконкому Світового конгресу кримських татар і регіонального меджлісу, зупинили в його машині і викрали люди в уніформі. Він намагався втекти, але його кинули до мікроавтобуса. Ми глибоко стурбовані зникненням кримчан, зокрема Ервіна", - йдеться в повідомленні на сторінці американського посольства в мікроблозі Twitter у четвер.

"Росія повинна повернути кримчан до їхніх сімей і припинити тактику примусових зникнень і катувань із метою переслідування та придушення їх політичного інакомислення", - додали в посольстві.

Як повідомлялося, 24 травня 2016 року в окупованому Криму в м. Бахчисараї було викрадено члена Виконавчого комітету Світового конгресу кримських татар, члена Бахчисарайського регіонального меджлісу Ервін Ібрагімова.

Через два роки, 24 травня 2018 року, голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що місцеперебування Е.Ібрагімова так і не встановлено.

"Камера спостереження на магазині неподалік від місця події зафіксувала, що Е.Ібрагімова в ніч із 24 на 25 травня 2016 року зупинили люди в поліцейській формі Російської Федерації. "Після того, як Ервін вийшов, люди у формі потягнули його до мікроавтобуса. Ервін спробував відбитися, але нападники силою заштовхали його в мікроавтобус. З цієї миті ніхто Ервіна не бачив, на зв'язок він не виходив", - повідомив Р.Чубаров.

За його словами, попри численні звернення батьків Е.Ібрагімова, кримськотатарської, української та світової громадськості, резолюції та заклики міжнародних організацій, органи окупаційної влади в Криму "обмежуються лише імітацією розслідування"

Р.Чубаров також повідомив, що від імені меджлісу кримськотатарского народу звернувся до міжнародних організацій - ООН, Ради Європи, Європейського Союзу та ОБСЄ – із закликом вжити всіх необхідних заходів для ефективного розслідування обставин викрадення Е.Ібрагімова та притягнення винних до відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА