13:40 16.09.2018

Тереза Мей вважає недоречним одночасно з Brexit проводити дебати про керівництво правлячої партії – ЗМІ

2 хв читати
Тереза Мей вважає недоречним одночасно з Brexit проводити дебати про керівництво правлячої партії – ЗМІ

Прем'єр Британії Тереза Мей, лідер правлячої Консервативної партії, вважає неконструктивним вести дебати про її політичне майбутнє на тлі переговорів щодо Brexit, повідомляє в неділю агентство "Ассошіейтед пресс" (АП).

АП уточнює, що про це Т.Мей заявила британській телерадіокорпорації Бі-Бі-Бі в інтерв'ю, повна версія якого має вийти в ефір цього понеділка. "Я трохи роздратована, але ці дебати не про моє майбутнє. Ці дебати про майбутнє народу Сполученого Королівства і про майбутнє Сполученого Королівства", - сказала вона, наголосивши, що насамперед увагу слід приділяти цим речам.

За даними АП, також Т.Мей розкритикувала колишнього главу МЗС Великої Британії Бориса Джонсона, який подав у відставку через незгоду з планами Т.Мей зберегти близькі зв'язки Великої Британії та ЄС після Brexit.

Раніше цього тижня Бі-Бі-Сі повідомляла з посиланням на джерело, що члени парламенту від Консервативної партії Великої Британії, які виступають проти плану Т.Мей щодо Brexit, провели зустріч, на якій обговорили, яким чином і коли вони можуть примусити Т.Мей залишити свою посаду.

Зустріч відбулася у вівторок увечері серед 50 членів European Research Group (ERG), групи парламентаріїв, які виступають за "жорсткий" Brexit, тобто за принциповий розрив відносин з ЄС. Члени групи виступають проти плану Т.Мей, погодженого в липні в резиденції Чекерс.

Однак, за інформацією газети "Гардіан", голова ERG Джакоб Рис-Могг заявив, що у групи не було мети усунути Т.Мей з її посади, але група хотіла б, щоб прем'єр відмовилася від плану, погодженого в Чекерсі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА