13:44 28.09.2018

Кучма заявив про намір залишити ТКГ, коли досягне критичного віку

2 хв читати
Кучма заявив про намір залишити ТКГ, коли досягне критичного віку

Другий президент України Леонід Кучма (1994-2005) заявляє, що завершить роботу в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі, коли досягне критичного віку.

"Я для себе вже давно прийняв рішення, коли я досягну свого критичного віку, я подякую всім, хто зі мною там (у ТКГ - ІФ) працював, і піти, дати можливість попрацювати іншим", - сказав Л.Кучма журналістам у п'ятницю в Києві.

Він зазначив, що працює в ТКГ на громадських засадах.

Л.Кучма нагадав, що працює в контактній групі в Мінську понад чотири роки.

"До ста поїздок до Мінська. А кожна зустріч за зачиненими дверима ... І коли ти знаєш, що зрушень серйозних не буде, коли ти приїжджаєш і знаєш, що інша сторона приїжджає із заздалегідь підготовленими відповідями", - сказав він.

Л.Кучма зазначив, що стосовно Мінського процесу лунає багато критики, й "охочих не знайдеться, оскільки це не хлібне місце".

Другий президент України наголосив, що остаточно для себе вирішив це питання. "Колись треба мені зупинитися... Коли я досягну критичного віку, я маю прийняти таке рішення. Коли я приїжджаю додому, я дві доби відходжу від цих зустрічей, а там перед кожною зустріччю обов'язково пігулку заспокійливу під язик... Там занадто важкі розмови. А коли ти знаєш, що результату немає, коли ти знаєш, що приймаємо рішення з 1 вересня оголосити перемир'я, а воно не виконується", - розповів Л.Кучма.

Він наголосив, що хотів би, щоб критики Мінського процесу зрозуміли, що цьому процесу немає альтернативи.

"Невже ми всі думаємо, що Порошенко (президент України Петро Порошенко - ІФ) не хотів би Будапештського формату, але тоді не хотів цього Обама (колишній президент США Барак Обама - ІФ) і той самий Путін (президент РФ Володимир Путін - ІФ). А сьогодні може хтось подумати, що Трамп (президент США Дональд Трамп - ІФ) туди ввійде в цей формат або Мей (прем'єр міністр Великої Британії Тереза Мей - ІФ) – адже вони підписанти Будапештського меморандуму? Якщо "нормандська четвірка" не збирається з жовтня 2016 року, то цих узагалі не збереш ніколи, тому необхідно користуватися тим, що є, і дорожити цим", - наголосив Л.Кучма.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА