12:20 03.10.2018

Уряд зобов'язаний публікувати розміри зарплат і премій керівників держкомпаній - "Наш край"

2 хв читати
Уряд зобов'язаний публікувати розміри зарплат і премій керівників держкомпаній - "Наш край"

Партія "Наш край" закликає уряд ввести обов'язкову публікацію заробітних плат і премій керівників державних підприємств і корпорацій, заявив народний депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов.

"Топ-менеджери і віп-чиновники мають бути підзвітні не лише правлінню державних підприємств і уряду, але і всім українцям. Вони отримують прибуток, працюючи на підприємствах, що належать усім українцям. Як у випадку з головою правління "Нафтогазу" Коболєва, який отримує зарплату 20 млн грн на рік і ще стільки ж - у вигляді премії", - зазначив С.Шахов.

Народний депутат від "Нашого краю" звернув увагу на нещодавнє рішення суду оштрафувати Андрія Коболєва за небажання розкрити список премійованих менеджерів "Нафтогазу".

"Суд оштрафував Коболєва лише на 1,7 тис. гривень, але це рішення є чітким сигналом - приховувати доходи на державних посадах протизаконно. Це гроші українського народу, адже прості люди утримують "Нафтогаз", оплачуючи грабіжницькі тарифи на енергоносії", - пояснив С. Шахов.

Він зазначив, що "Наш край" закликає уряд зробити роботу державних монополій та їхніх керівників прозорою. "Приховувати від людей розмір зарплат і премій не лише протизаконно, а й аморально. Публікація зарплат і премій керівників державних підприємств має бути загальнопоширеною практикою в країні", - С.Шахов.

У партії нагадують, що минулого тижня Шевченківського районного суду Києва оштрафував А.Коболєва на 1,7 тис. грн за відмову оприлюднити імена премійованих менеджерів держмонополії. Їм виплатили заглом понад 1 млрд грн, що еквівалентно $47 млн, за перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським "Газпромом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА