18:47 08.10.2018

Колєсніков вважає "політичною грою" рішення регламентного комітету

2 хв читати
Колєсніков вважає "політичною грою" рішення регламентного комітету

Народний депутат із парламентської фракції "Опозиційний блок" Дмитро Колєсніков вважає політизованим рішення регламентного комітету Верховної Ради, яке затвердило у понеділок висновки про дачу згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності за поданням генпрокурора України Юрія Луценка.

 

"Абсурдність цієї липової справи досягла свого піку. Необґрунтованість, неспроможність обвинувачень, які розсипаються від наведених мною фактів та апелювання, нечіткі емоційні відповіді прокуратури та спроби просто заховати матеріали справи, які якраз і доводять мою правоту, дають чітку відповідь, що все це погано спланована політична гра з єдиною метою - усунути сильних політичних опонентів напередодні виборів", - написав Дмитро Колєсніков на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

 

За його словами, Генпрокуратура "придумує нові кримінальні справи вибірково і лише проти народних депутатів з Опозиційного блоку". "Але яким би сильним не був політичний тиск і бажання влади підвищити свій нульовий рейтинг, все одно переможе правда та справедливість! А вони на моєму боці!", - наголосив парламентарій.

Як повідомлялося, подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Д.Колєснікова генпрокурор вніс до парламенту повторно 18 вересня. 8 жовтня Регламентний комітет ВР затвердив висновки за поданням; отже, відповідне подання народні депутати можуть розглянути в сесійній залі.

Згідно з інформацією, озвученою на засіданні комітету генпрокурором Юрієм Луценком, Дмитро Колєсніков зловжив службовим становищем, коли був головою Агентства держмайна України. Тоді було змінено цільове призначення двох корпусів держпідприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Осади" в Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв.м. Ці корпуси було виведено з цілісного майнового комплексу і в результаті стала можлива приватизація цих об'єктів. Генеральний прокурор зазначив, що це підприємство має стратегічне значення для економіки і безпеки держави, тому воно не могло бути відчужене.

За інформацією генпрокурора, наразі корпуси підприємства повернули у держвласність, там тривають роботи з відновлення виробництва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА