16:07 30.10.2019

Нардеп Ярослав Дубневич не проти зняття з нього недоторканності та не має наміру переховуватися

2 хв читати
Нардеп Ярослав Дубневич не проти зняття з нього недоторканності та не має наміру переховуватися

Народний депутат України IX скликання Ярослав Дубневич (депутатська група "За майбутнє") заявляє, що не проти зняття з нього недоторканності, готовий доводити свою невинність, оскільки вважає своє переслідування політичним.

Перед засіданням регламентного комітету Верховної Ради у середу Дубневич сказав журналістам, що перевірки Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) не встановили порушень у його деклараціях.

"Я готовий відповідати... Що стосується чуток, що Дубневич утече - я наразі на комітеті, завтра буду у Верховній Раді, я такого подарунка Ситнику (директор НАБУ Артем Ситник - ІФ) та іншим не дам, я готовий у суді доводити (свою невинність - ІФ)", - зазначив він.

Депутат додав: "Я за те, щоб із мене зняли депутатську недоторканність".

Що стосується двох інших подань, то, за його словами, це мають вирішити депутати. "Я не бачу причин... нікуди не тікаю та не збираюся", - запевнив він.

Нардеп вважає переслідування наслідком своєї непідтримки у голосуванні низки законопроектів і "формули Штайнмаєра".

Як повідомлялося, 17 жовтня генпрокурор Руслан Рябошапка направив до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Ярослава Дубневича.

Національне антикорупційне бюро України зібрало достатньо доказів для повідомлення йому про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці дії призвели до збитків у розмірі 93 млн 277 тис. грн.

Так, слідство зібрало достатньо доказів, які дають підстави підозрювати, що, будучи народним депутатом VIII скликання та перебуваючи на посаді голови комітету ВР з питань транспорту, він був обізнаний про фінансовий стан "Укрзалізниці", її потреби під час проведення держзакупівель, "а також мав вплив на засновників і посадових осіб ПАТ, яке є єдиним виробником стрілочних переводів, башмакоскидачів, пристроїв зрівняльних, рамних рейок, хрестовин, контррейкових рейок і комплектів роздільного скріплення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА